Košarka

Utah se je maščeval Mavsom, Dončić počival, vrnil pa se je Dragić

Salt Lake City, 24. 02. 2019 07.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Po tem, ko so Dallas Mavericksi sredi novembra ekipi Utah Jazz zadali enega največjih porazov v zgodovini franšize (68 : 118), so bili v Salt Lake Cityju še dodatno motivirani, da na sobotni tekmi pokažejo drugačen obraz. Brez pomoči Luke Dončića, ki je izpustil že drugo tekmo v nizu, je Dallas zaostajal večji del tekme in prepričljivo izgubil (109 : 125). Za Miami je prvič po dolgem času zaigral Goran Dragić, a moral v domači dvorani priznati premoč zasedbi Detroita.

TEKMA
Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić , ki zaradi poškodbe desnega gležnja ni igral na domači tekmi proti ekipi Denver Nuggets, je izpustil še drugo zaporedno tekmo po 'All Star' koncu tedna. Tudi tokrat je 'v civilu' spremljal, kako so njegovi Dallas Mavericksi doživeli že četrti zaporedni poraz in se vse bolj oddaljujejo od mest, ki prinašajo nastop v končnici. V olimpijskem Salt Lake Cityju je bil tokrat s prepričljivih 125 : 109 boljši domači Utah

Domačini so bili skozi celotno srečanje boljši nasprotnik in so tekmecem iz Teksasa prepustili zgolj drugo četrtino, ki so jo varovanci Ricka Carlisleja dobili s 33 : 30. Pri domačinih sta bila ob zmagi najbolj razpoložena Donovan Mitchell in Ricky Rubio, ki sta oba dosegla po 25 točk, še 22 pa jih je dodal Jae Crawder. Od Dončićevih soigralcev je bil najbolj razpoložen novinec v moštvu Tim Hardaway Jr.ki je dosegel 21 točk. Izkazal pa se je tudi nemški veteran Dirk Nowitzki, ki je tokrat izkoristil nekoliko večjo minutažo in se ustavil pri 15 točkah. Utah je pred domačimi navijači tako dosegel 33 zmago v sezoni, na drugi strani pa so Mavericksi utrpeli še 33. poraz v rednem delu letošnje sezone. 

Po več kot dveh mesecih in manjši operaciji kolena, se je na parket lige NBA vrnil Goran Dragić.
Po več kot dveh mesecih in manjši operaciji kolena, se je na parket lige NBA vrnil Goran Dragić. FOTO: AP
Povratek Dragića
Na parket pa se je po več kot dveh mesecih odsotnosti zaradi poškodbe kolena vrnil drugi Slovenec v NBA Goran Dragić. Izkušeni slovenski organizator igre, ki je nazadnje igral 7. decembra, je pri porazu Miami Heat s 96 : 119 proti gostujočim Detroit Pistons odigral slabih 16 minut. Prvič je v igro vstopil v zadnjem delu prve četrtine, tekmo pa je zaključil z dvema zadetima metoma iz igre iz šestih poskusov za skupno štiri dosežene točke.

Miami je bil sicer v prvem polčasu še konkurenčen, a je nato Detroit predvsem z razpoloženim Ishom Smithom, ki je na tekmi prispeval 22 točk, v drugem hitro prišel do visokega vodstva, v zadnji četrtini pa to še nadgradil za 28. zmago v tej sezoni. S 30 porazi je to moštvo zdaj na sedmem mestu na vzhodu. Miami, za katerega je bil z 22 točkami najbolj razpoložen Josh Richardon, je z 32 porazi in 26 zmagami na desetem mestu.

Houston brez Hardna porazil prvake, Westbrook znova +40
V noči, ko je bilo v ligi NBA aktivnih kar 24 moštev, je bil dvoboj večera med Golden State Warriors in Houston Rockets. Slednji so prišli do zmage s 118 : 112 v gosteh brez svojega prvega zvezdnika Jamesa Hardna, ki je zbolel. Za rakete je Erik Gordon prispeval 25 točk, Chris Paul pa 22 točk, za lanske prvake je 29 točk prispeval Kevin Durant.

Bojevniki so v lanskem finalu zahodne konference v sedmih tekmah premagali rakete, a v rednem delu te sezone se je razmerje med moštvoma obrnilo, saj je Houston dobil vse tri medsebojne obračune. V pretekli noči so hitro prišli do prednosti, sredi druge četrtine vodili že za 20 točk, nato pa prvakom v začetku drugega polčasa dovolili vrnitev.

V Oklahomi je Russell Westbrook že tretjič zaporedoma dosegel najmanj 40 točk, a to ni bilo dovolj za domače moštvo, ki je izgubilo s 116:119 proti Sacramento Kings. Za kralje je blestel Buddy Hield s 34 točkami. Vodilno moštvo lige Milwaukee Bucks je medtem doma s 140:128 premagalo Minnesota Timberwolves za 45. zmago v letošnji sezoni. Najučinkovitejši v napadu za domačine je bil Khris Middleton z 28 točkami, grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo pa je prispeval 27 točk in 10 skokov.

Vrhunci tekme Utah Jazz - Dallas Mavericks:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrhunci tekme Miami Heat - Detroit Pistons:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga NBA, izidi:
Utah Jazz - Dallas Mavericks 125:109
(Luka Dončić za Dallas ni igral zaradi poškodbe)
Miami Heat - Detroit Pistons 96:119
(Goran Dragić je za Miami dosegel 4 točke)

Philadelphia 76ers - Portland Trail Blazers 115:130
Atlanta Hawks - Phoenix Suns 120:112
Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 115:117
Cleveland Cavaliers - Memphis Grizzlies 112:107
Washington Wizards - Indiana Pacers 112:119
New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 128:115
Chicago Bulls - Boston Celtics 126:116
Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 116:119
Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves 140:128
Golden State Warriors - Houston Rockets 112:118
 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Firnk
24. 02. 2019 07.44
-5
senzacionalna novica. luka lula z lulekom
En procent
24. 02. 2019 09.08
+4
A slučajno nisi zadovoljen s svojim življenjem?