Košarka

Dončićeva mojstrovina proti New Yorku druga najlepša akcija leta 2022

Ljubljana, 02. 01. 2023 19.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Liga NBA je objavila deset najlepših akcij minulega leta. Na drugem mestu je pristala mojstrovina Luke Dončića proti New Yorku, ko je slovenski velemojster namerno zgrešil drugi prosti met in nato po pobranem skoku dosegel koš za podaljšek. "Kralj" najbolj atraktivnih akcij je Ja Morant, ki je med deseterico zasedel kar tri mesta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Predstava Luke Dončića proti New Yorku v noči na zadnjo sredo lanskega leta je bila zgodovinska iz več razlogov. Ne le, da je kot prvi v zgodovini poskrbel za trojni dvojček z vsaj 60 točkami in 20 skoki, v zadnji akciji rednega dela tekme je Dončić pokazal vso svojo iznajdljivost, ki jo bomo pomnili še dolgo.

Potem ko je namerno zgrešil drugi prosti met pri zaostanku dveh točk, je prišel do odbite žoge in jo nekako le uspel poslati skozi obroč. Dallas je zavoljo te akcije prišel do izenačenja, v podaljšku pa na krilih izjemnega Slovenca tudi do nove zmage. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ja Morant kralj najboljše deseterice

Na desetem mestu je pristala neverjetna trojka De'Aarona Foxa ob zvoku sirene na tekmi Sacramento Kings – Orlando Magic. Deveto mesto si je na podoben način prislužil soigralec Gorana Dragića pri Chicagu DeMar DeRozan, ki je iz kota ob izteku igralnega časa poskrbel za zmago bikov proti Washington Wizardsom. Na osmem mestu je sijajna ekipna akcija Boston Celticsov na prvi tekmi končnice proti Brooklyn Netsom, ki jo je za zmago zaključil Jayson Tatum

Na sedmem mestu prvič najdemo Jaja Moranta, ki je proti Minnesoti poskrbel za enega najboljših zabijanj minulega leta. Na šestem mestu je akcija, ki jo bo Dončić skušal čim prej pozabiti. V finalu zahodne konference je preko njega "pošastno" zabil Andrew Wiggins. Na repu najboljše peterice znova najdemo Moranta, in sicer njegovo neverjetno obrambno posredovanje proti Los Angeles Lakersom. Na četrtem sta izjemni akciji Jrueja Holidayja, ki sta Milwaukee Bucksom prinesli zmago na peti tekmi konferenčnega polfinala proti Bostonu. 

Bron za tretjo najlepšo potezo leta je prejel soigralec Vlatka Čančarja pri Denverju Aaron Gordon, ki je na božični dan navdušil z zabijanjem proti Phoenixu. Na drugem mestu je že omenjena mojstrovina Luke Dončića, na prvem pa še ena izjemna poteza glavnega zvezdnika Memphis Grizzlies, ki je v koš pretvoril asistenco Stevena Adamsa izpod svojega koša. 

Zaključek Luke Dončića proti New York Knicksom.
Zaključek Luke Dončića proti New York Knicksom. FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mad Max 2
02. 01. 2023 21.35
-7
Vsak dan ta dončič...5 krat na dan
asdfghjklč
02. 01. 2023 21.33
+1
To tekmo sem gledal .... užival od prve minute, še najbolj pa v zadnji minuti pred podaljškom!
MiSmoPripravljen
02. 01. 2023 21.21
+2
Nimaš kaj, dečko obvlada, saj je tudi bilo dost vloženo v njega, fotr je močn in dobra mati in ja zvezda je rojena
BuenosAires
02. 01. 2023 20.58
+6
Kakšnq legenda, bravo Luka.💪🏻💪🏻💪🏻
Betuul
02. 01. 2023 20.36
+9
Več ko je gužvanja okol luka🏀; bol se ma fajn! Obvlada gužvo in je🌎🧐 as🤪
Betuul
02. 01. 2023 20.38
+5
rcarlos
02. 01. 2023 20.35
+1
Dončič pa še mogoče kake 2-3 akcije recimo ok, ampak ostalo pa nwm no, kje je Čančar?... Sploh tale Gordon, nwm zakaj je na lestvici če je pa bil dosojen prekršek v napadu, razen če je bila mišljena dobra obrambna akcija Phoenixovega igralca... Al je vseeno zabijanje Gordona (ki je mimogrede res bilo top) pomembnejše od obrambe in postavitve blokade?... Sploh pa res nwm zakaj ni Čančarja na tej lestvici?... Človek je zabil iz linije prostih metov pa se ga ne omenja... Vsaj namesto ene akcije od teh desetih bi si on zaslužil mesto na tej lestvici pomoje :)
Nikdar več
02. 01. 2023 20.29
+3
Ja Morant je res atlet.
stariFranc
02. 01. 2023 20.22
+1
torej dončič dosegel nemogoče za podaljše in potem zmago ekipe medtem ko za 1 mesto ni sploh veze??? razen da je malo temnejše barve...
RobespierreWithGuillotine
02. 01. 2023 20.05
+10
Noro, kaj je uspelo Doncicu. Folku se je ‘utrgalo’ od navdušenja
DuhSaSjekirom
02. 01. 2023 19.57
+12
V top 3 NBA igralce Jokic in Doncic. Je se kaj za komentirat.