Košarka

Dončićeva sedmica od zdaj na hrbtu Campazza, Prepelič si je izbral št. 25

Madrid, 29. 08. 2018 10.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarsko ekipo madridskega Reala čaka prva sezona brez Luke Dončića, ki se je od kraljevega kluba poslovil s španskim in evropskim naslovom ter nazivom najkoristnejšega posameznika Evrolige. Dres s številko sedem naj bi v novi sezoni nosil Argentinec Facundo Campazzo.

Klemen Prepelič
Klemen Prepelič FOTO:

Brez Luke Dončića, a po zaslugi Klemna Prepeliča še naprej s slovenskim pridihom, bo madridski Real odprl novo sezono, v kateri bo branil naslova v španskem prvenstvu in Evroligi. 

Na uradni spletni strani je kraljevi klub potrdil, kako so si košarkarji članskega moštva razdelili številke dresov, ki jih bodo nosili v domačih in evropskih tekmovanjih. Sedmico, ki jo je tako bleščeče nosil Luka Dončić, je po selitvi Ljubljančana k Dallas Mavericks v ligo NBA prevzel Argentinec Facundo Campazzo.

Laso: Vsako leto nov cilj
Campazzo je številko sedem nosil že kot član Murcie in v vrstah argentinske reprezentance, po slovesu Dončića pa mu je pripadla čast in s tem tudi veliko breme, da bo dostojno "nasledil" enega najboljših košarkarjev v zgodovini kluba. Sicer je sedmica tudi tradicionalna Prepeličeva številka, novinec v Realovih vrstah pa se je moral tako zadovoljiti s številko 25.

"Prvi dnevi so bolj dnevi dobrodošlice. V prvih tednih bomo poskušali položiti temelje za sezono, še posebej z vidika telesne priprave. Ob toliko tekmah ni lahko, počasi bomo vpeljevali koncepte igre, počasi pa se bodo med seboj spoznali tudi igralci," je za klubsko televizijo povedal trener Pablo Laso.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Korak za korakom jih bomo spoznavali tudi mi, počasi pa bomo obujali tudi mehanizme iz preteklih sezon, skupaj seveda z nekaterimi novimi rečmi. Zame osebno je vsako novo leto nov cilj, začetek vsake sezone me veseli. Vem, da nas čaka zelo trda, dolga in naporna sezona. Vse igralce že poznam, le nekaj je novih obrazov. Nič, izrekel sem jim dobrodošlico, niso še imeli veliko časa, da bi me morali poslušati in trpeti. Poskušal sem jim razložiti, kaj si želimo v teh prvih dneh treningov. Vsi so prišli v dobrem stanju."

Prepelič je sicer s številko 25 poziral že na predstavitvi v Madridu:

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.