Košarka

Dončiću polaskal še ameriški selektor: Fenomenalen je. Je celoten paket

Ljubljana, 19. 01. 2019 12.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški selektor in trener San Antonia Spurs Gregg Popovich je naslednji v vrsti ameriških košarkarskih strokovnjakov, ki se je poklonil talentu Luke Dončića. Po zmagi Ostrog v Dallasu je dejal, da je Dončić fenomenalen igralec in celoten košarkarski paket. Polaskal mu je tudi legendarni košarkar Grant Hill, ki je eden zadnjih, ki je kot novinec nastopil na All-Star tekmi.

"Ta mladi mož je fenomenalen. Opravlja odlično delo. Ima dober ritem, spretnost, ima celoten paket. Je miren in ima žogo ves čas pod nadzorom. Jasno mu je, kdo kje stoji na igrišču. In je pogumen," je hvalnice Dončiću začel legendarni trener Spursov Gregg Popovich. "Prevzel bo odgovornost in vrgel odločilne mete. Storil bo vse, da njegova ekipa dobi tekmo. In očitno je, da si je pridobil spoštovanje soigralcev. To je za novinca zelo težko storiti tako hitro, kot je uspelo njemu. Vse to ga dela izvrstnega košarkarja in osebo," je še nadaljeval trener, ki ima korenine hrvaško-srbske korenine.

Tudi legendarni, zdaj že upokojeni, košarkar lige NBA Grant Hill, ki je že kot novinec zaigral na All-Star tekmi, je polaskal 19-letnemu Ljubljančanu. "Nimam težav s tem, da Dončić začne All-Star tekmo. Navijači so praviloma kar natančni. Kot kapetana sta mi všeč LeBron in Antetokounmpo. Luka ... Še vedno izboljšuje svoje številke in še vedno blesti. Ne le, da je All-Star igralec, mislim, da je že zvezda," je povedal v televizijski oddaji na NBA TV.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Luka bi bil prvi novinec po Yao Mingu in letu 2002 (neupoštevajoč Blakea Griffina, ki je krstno sezono izpustil zaradi poškodbe, nato pa v dejansko debitantski 2010/11 prišel na All-Star), ki bi mu to uspelo. Prav Hill je bil eden redkih v zadnjih 30 letih, ki mu je to uspelo. Že v krstni sezoni 1994/95 je zaigral na All-Star tekmi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zelena Viola
19. 01. 2019 18.01
+1
Anticripstoned
19. 01. 2019 12.49
+30
Celo življenje navijam za San Antonio. Bil tudi na tekmi v Sa. Pogovarjal se z Popovičem. Rekel da ima korenene v Montenegro. Od kje vam informacije o Hr Srb koreninah?
cekinar
20. 01. 2019 17.59
+1
Po moj je avtor članka M.G. malo zamešal Popa in nekdanjega trenerja Rocketsov Rudya Tomjanovicha.
Uporabnik1375217
19. 01. 2019 12.49
+35
24ur vi pa ste za kacami. Pol tedna prepozno.