Košarka

Dončiću polaskal še trener Rivers: Je eden tistih košarkarjev, ki jih najraje gledam

Dallas, 23. 01. 2019 10.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Luka Dončić na zadnjih treh tekmah ni bil najbolj razpoložen pri metu za tri točke. Skupno je na preteklih treh obračunih izza črte za tri točke metal 2/18, kar je bistveno slabše od njegovega siceršnjega povprečja (35,6-odstotno). Čeprav je na tekmi s Clippersi zgrešil vseh osem trojk (kar trikrat je zgrešil obroč in tablo), je z lepim preigravanjem poskrbel za potezo tekme.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po zmagi Dallasa nad Los Angeles Clippersi (106 : 98) je o slovenskem reprezentantu Luki Dončiću, ki je v igri, da celo začne februarsko tekmo zvezd, spregovoril tudi eden bolj prepoznavnih trenerjev v ligi NBA Doc Rivers, ki vodi zasedbo Kalifornijcev. "Izjemen je. Vseskozi govorimo o njem. Kot sem rekel že zadnjič, ko smo igrali tukaj, je najverjetneje igralec, ki ga najraje gledam. Pa ne govorim zgolj o novincih. Odlično obvlada žogo, kar mi je všeč. Je pogumen in vidi se, da igra z veseljem, kar deli z ekipo. Je tako zelo napreden. Ne le pri metih, tudi pri podajah. Ima vse. Le nebo je meja zanj," je legendarni Doc Rivers, ki je franšizo Boston Celtics leta 2008 popeljal do naslova, polaskal Dončiću.

PREBERITE ŠE: Frustrirani Dončić med polčasom strgal dres, nato pa zaigral bolje za zmago nad Clippersi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ta je kljub precej skromni predstavi v napadu z izjemno potezo na noge dvignil celotno dvorano, ko je Marcina Gortata in Patricka Beverleyja s preigravanjem poslal v prazno.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dallas je po turbulentnih desetih dneh v povezavi z Dennisom Smithom ml. sicer le pozdravil njegovo vrnitev. In to zelo uspešno: tako kot Dončić je Smith ml. prispeval 17 točk, k temu pa je dodal še 8 skokov in 4 podaje. V klubu so pozdravili to, da sta trener Rick Carlisle in skočni organizator igre rešila spor. Kaj je bila tema tega, sicer niso želeli komentirati, lastnik franšize Mavericks Mark Cuban pa je dejal, da so nesoglasja med trenerjem in igralci stalnica v ligi NBA in da je to treba sprejeti. "Vse to so zasebne stvari," je bil kratek komentar Carlisleja. "Povedal vam bo le osnovne stvari: pogrešali smo ga v obrambi, pogrešali smo ga v napadu in nocoj se je vrnil. Srečen sem in verjamem, da je srečen tudi on," je še dodal Carlisle.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik458403
23. 01. 2019 14.21
+5
Za Dallas so to odlocilne tekme za koncnico....... Ugotovili so, da trend in forma nista vredik, zato poskusajo na vse nacine to spremenitu...... V tenisu naprimer zlomis lopar in upas na spremembo..... V nogometu navijaci naredijo sr anje ali pa igralci naredijo par hujsih prekrskov skoraj na meji rdecega in upajo, da se potek obrne............. Kosarka ni samo metanje na kos, ampak je se 100 drugih igric, kateri vplivajo na rezultat....... Doncic je trenutno prvo ime dallasa in on je tisti, kateri mora iskati igrice, da se potek sezone obrne in prebudi soigralce..............
Pop92
23. 01. 2019 15.30
+2
Se povsem strinjam, ampak če bo s takšno težavo odhajal na klop, ne bo vredu ne za Dallas ne za njega...
FAUSTOS1
23. 01. 2019 13.28
+14
seveda sem velik fan dončica a njegovi izpadi zadnji čas mu ne služijo v ponos-nabijanje in zadnje trganje dresa-upam ,da to ni vpliv zvezdništva
Pop92
23. 01. 2019 13.40
+26
Se strinjam s tabo. Gledam vsako tekmo Dallasa in morem rečt, da mi gre na živce to njegovo obnašanje. Kot, da misli, da je lahko samo on organizator in edini ko zna igrat košarko. Smith je včeraj odigral solidno, enostavno Luko ne ustreza, da igra Smith v prvi peterki. Osebno mislim, da Smith z svojo hitrostjo lahko prinese veliko Dallasu. Njegovi izpadi, ko je šl na klop, kot da bi bil mali fantek, ki mu vzameš liziko. Vem da na moj komentar dobil veliko minusov, ampak vsi ki gledate tekme Dallasa mi povejte če se motim...
Alex Trefalt
23. 01. 2019 11.57
+9
tedoVV2HCmedo
23. 01. 2019 11.31
-14
Ne bi se šel staviti, da bo Dončić na all stars tekmi. Obstaja še veliko enakih in boljših na istem položaju, o katerih se seveda tukaj nič ne piše. Po člankih tukaj zgleda, da je Dončić najboljši v NBA, kar pa ni res.
Maxx365
23. 01. 2019 12.04
+59
Nihče normalen ne trdi, da je najboljši v NBA, da pa je najboljši novinec, pa ni nobenega dvoma.
Lock Down
23. 01. 2019 12.13
+41
Verjetno naj rookie zadnjega desetletja, poleg Blakea Griffina.