Košarka

Madridčani na španskem jugu le za las do nove zmage, Causeur zasenčil Dončića

Malaga, 01. 04. 2018 19.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji madridskega Reala so v 25. krogu lige ACB le s težavo ugnali domačo Unicajo. Slovenski čudežni deček Luka Dončić, ki si je po evroligaški tekmi s Crveno zvezdo prislužil naziv MVP kroga, je tokrat dosegel deset točk in vknjižil devet asistenc (88:89).

Košarkarji kraljevega kluba so na čelu s slovenskim čudežnim dečkom Luko Dončićem gostovali v Malagi, pri osmouvrščenem moštvu španskega prvenstva Unicaji.

Luka Dončić
Luka Dončić FOTO: AP
Luka Dončić si je za odlično predstavo v evroligi prislužil naziv najboljšega igralca 29. kroga.

Madridčani so s štirimi točkami razlike dobili prvo četrtino, druga pa je pripadla domačinom (31:26). V drugem polčasu so se morali Madridčani za zmago še pošteno potruditi. Po tesnem zaostanku so šele v končnici z metom za dve točki prišli do novih točk s katerimi so potrdili svoje mesto na vrhu lestvice.

Dončić je na tekmi odigral dobrih 32 minut, v tem času pa dosegel 10 točk in 9 podaj. Tri točke več je vknjižil Anthony Randolph, ki je zbral še tri podaje. Največ točk, kar 21 je za kraljevi klub dosegel Fabien Causeur

Unicaja - Real Madrid 88:89 (17:21, 31:26, 17:22, 23:20)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.