Košarka

Dosedanji pomočnik pri Dallasu bo vodil moštvo Houstona

Houston, 29. 10. 2020 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
2

V ligi NBA se je pred kratkim končala sezona, moštva pa se že, tudi kadrovsko, pripravljajo na novo sezono. Tako bo dosedanji pomočnik trenerja pri moštvu Dallas Mavericks Stephen Silas prevzel mesto prvega strokovnega moža pri moštvu Houston Rockets z zvezdnikoma Jamesom Hardnom in Russllom Westbrookom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dosedanji pomočnik trenerja pri Dallas Mavericks, kjer je prvo ime slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ostaja v Teksasu, a bo zamenjal sredino v severnoameriški ligi NBA. Stephen Silas je sin Paula Silasa, nekdanjega košarkarja in trenerja v ligi NBA (New York Knicks, Charlote Bobcats, Cleveland Cavaliers). Kot je zapisal novinar Adrian Wojnarowski, je Silas odgovorne pri Houstonu navdušil zaradi svojega dela pri Dalasu pri igri v napadu, v svoji dosedanji karieri pa je delal z nekaj izjemnimi branilci, kot so Luka Dončić, Kemba Walker in Steph Curry. Sedaj bo vodil zvezdniški tandem pri Raketah, James Harden-Russell Westbrook.

Dolgoletni pomočnik Ricka Carlisla pri Dallas Mavericks se je po poročanju ameriških medijev s Houstonom dogovoril za štiriletno pogodbo. Pri Raketah novice še niso uradno potrdili, lastnik Dallasa Mark Cuban pa je 47-letnemu Silasu že čestital za novo službo.

V Houstonu bo Silas nasledil Mika D'Antonija, ki je sredi septembra zapustil klop Houstona, ki je v pravkar končani sezoni izpadel v polfinalu zahodne konference proti Los Angeles Lakersom.

James Harden (desno), prvi zvezdnik Houstona.
James Harden (desno), prvi zvezdnik Houstona. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

graf
29. 10. 2020 10.08
-1
to ni pomembno , prioriteta naj jim bo da dobijo grka v ekipo !
rekapaka
29. 10. 2020 09.33
Moštvo Miamija, za katere pa ne igra Luka Dončić.....