Košarka

Dragić: Miami zmaguje, ker je pravo moštvo

Miami, 21. 11. 2019 09.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji izjemni organizator igre slovenske košarkarske izbrane vrste Goran Dragić v tej sezoni lige NBA kaže odlične igre. V dresu Miamija igra pomembno vlogo že peto sezono, visoko tretje mesto, ki ga 'vročica' trenutno zaseda v vzhodni konferenci, pa je po besedah 33-letnika posledica izjemnega moštvenega duha.

Košarkarji Miamija so v noči na četrtek dosegli še svojo 10. zmago v sezoni. Ob treh porazih po 13 odigranih tekmah v najmočnejši košarkarski ligi NBA zasedajo visoko tretje mesto v vzhodni konferenci, kar je dosežek nad vsemi pričakovanji.

Z zmago več sta povsem na vrhu razpredelnice moštvi Boston Celtics in Milwaukee Bucks, izkušeni organizator igre 'vročice' Goran Dragić, ki v dozdajšnjem delu sezone 2019/20 igra kot prerojen, pa odličen uvod pripisuje 'pravi kemiji' v ekipi in dobro razporejenim vlogam. "Vsak natančno vé, kaj mora početi v danem trenutku. Tudi ko si na klopi in čakaš na vstop v igro, si pomemben del moštva. In prav ta klop letos kaže drugačno podobo kot v prejšnji sezoni. Imamo širino, ki je zelo pomembna v boju za višja mesta," je po zadnji zmagi moštva s Floride proti Clevelandu dejal starejši od bratov Dragić, ki je v dobrih 25 minutah igre dosegel 13 točk, ob tem pa zbral še šest podaj in štiri skoke. "Ko je moštvo tako homogeno, kot je v letošnji sezoni naše, potem tudi učinek posameznikov pride bolj do izraza. Predvsem pa je pomembno to, da je naša primarna naloga ohraniti ta kolektivni duh in pristop k igri. Užitek je spremljati razvoj naših nadarjenih košarkarjev, ki z vsakim treningom dodatno napredujejo. Ni kaj, smo v naletu in upam, da se ta zmagoviti niz nadaljuje," je poudaril Goran Dragić, ki v primerjavi z lansko sezono nima večjih zdravstvenih težav. 

Goran Dragić (v ozadju) blesti v dresu Miamija.
Goran Dragić (v ozadju) blesti v dresu Miamija. FOTO: AP

Koleno se še kdaj 'oglasi'
"Občasno še začutim bolečino v kolenu, kar je povsem normalna stvar. Zelo pomemben je proces regeneracije, sploh pri moji starosti je treba več časa posvetiti preventivi. Ko se zmaguje, pozabiš na vsakršno bolečino, ki je pač del športnikovega vsakdana. Veseli me, da smo prava ekipa, ki ve, kaj hoče. Želim si, da nadaljujemo v podobnem slogu," je še dodal eden najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov. 

NOSILCI   

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
22. 11. 2019 14.17
-3
Dragiča pripeljati v Dalas. Potem bi bilo že za nekaj let rezervirano mesto v play offu..
JOSEPH HAYDN
22. 11. 2019 18.39
+2
Majčkeno pretiravaš,Goran je supr igralec ampak tudi že nekoliko v letih in sam ga ne vidim,da bi bil dodana vrednost Dallasu,mu pa želim še veliko dobrih sezon in zdravja
RMCF4ever1
22. 11. 2019 13.47
+5
Gogi je pa itak slovenska nesmrtna legenda! To kar je storil pred 2 letoma ne bomo pozabili nikoli! Popeljal je našo SLOVENSKO reprezentanco na vrh evrope! Res uživaj in bodi zdrav Gogi. In dokazuj še naprej amerikancom kaksna slovenska mašina si!
banananas
21. 11. 2019 18.34
+4
Klemzi28
21. 11. 2019 14.50
+4
Bravo Gogi kr tko naprej. Žal je trakrat priše Wade nazaj in so te dali na stran. Zdaj imaš spet proste roke. Gremoooo !
Borza
21. 11. 2019 12.14
+35
Ob vseh odličnih predstavah Luke radi pozabljamo na letos zelo dobrega Gorana. Upad, da ga zdravje ne izda.