Košarka

Miami in Dallas s porazom končala sezono, Dwyane in Nowitzki odšla v velikem slogu

Brooklyn/San Antonio, 10. 04. 2019 15.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./T.Š./STA
Komentarji
5

Miami Gorana Dragića in Dallas Luke Dončića sta v zadnjem večeru sezone, oba sta ostala brez končnice lige NBA, gostovala v Brooklynu oziroma San Antoniu. Teksašani so bili poraženi v San Antoniu (94 : 105), Luka Dončić ni igral, Miami pa je moral priznati premoč Brooklynu (94 : 113). Dragić je v devetih minutah vpisal dva skoka. V velikem slogu sta se od profesionalne košarke poslovila Dwyane Wade in Dirk Nowitzki.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Dončić svojo prvo sezono v NBA končal s porazom
    02:07
    Iz 24UR: Dončić svojo prvo sezono v NBA končal s porazom
  • Iz 24UR: 'Wade ni le velik igralec, je tudi velik človek'
    01:51
    Iz 24UR: 'Wade ni le velik igralec, je tudi velik človek'
  • Iz 24UR: Miami končal sezono
    02:08
    Iz 24UR: Miami končal sezono
  • Vrhunci tekme San Antonio - Dallas
    01:54
    Vrhunci tekme San Antonio - Dallas
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

TEKMA

V severnoameriški košarkarski ligi NBA je bil na sporedu zadnji krog tekem rednega dela sezone 2018/19. V velikem slogu sta se od profesionalne košarke poslovila soigralca slovenskih košarkarjev Gorana Dragića in Luke Dončića Dwyane Wade in Dirk Nowitzki. Wade je na zadnji tekmi kariere v ligi NBA vpisal trojni dvojček s 25 točkami, 10 asistencami in 11 skoki. Miami Heat je sicer redni del sezone sklenil s porazom pri Brooklynu s 94 : 113. Dragić je stopil na parket, a je tokrat igral le devet minut, zgrešil je tri mete na koš ter vpisal dva skoka in eno ukradeno žogo.

TEKMA

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: AP

Zadnjo tekmo sezone in kariere je odigral tudi nemški zvezdnik Nowitzki, ki je celotno kariero preživel v vrstah Dallas Mavericks. Dallas je izgubil v gosteh pri San Antoniu s 94 : 105. Nowitzki je na zadnji tekmi kariere v ligi NBA vpisal dvojni dvojček z 20 točkami in 10 skoki. Slovenski čudežni deček in najresnejši kandidat za naziv novinca leta v ligi NBA. Dončić je na zadnji tekmi rednega dela sezone počival zaradi poškodbe mečne mišice. Tako Miami kot Dallas si nista priborila končnice in ne bosta sodelovala v sklepnih bojih za naslov prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadnjo vstopnico za drugi del sezone si je z zmago v gosteh pri New York Knicks s 115 : 89 priborila ekipa Detroit Pistons. Teoretične možnosti so imeli vse do konca košarkarji Charlotte Hornets, ki pa so ostali brez končnice. V prvi krog končnice, ki se bo začela 13. aprila, so se iz zahodne konference uvrstili branilci naslova Golden State, Denver, Houston, Portland, Utah, Oklahoma City, San Antonio in LA Clippers. Najboljšo osmerico vzhodne konference pa sestavljajo Milwaukee, Toronto, Philadelphia, Boston, Indiana, Brooklyn, Orlando in Detroit.

Brez končnice so v vzhodnem delu ostale ekipe Charlotte. Miami, Washington, Atlanta, Chicago, Cleveland in New York Knicks, v zahodnem delu pa Sacramento, LA Lakers, Minnesota, Dallas, New Orleans, Memphis in Phoenix.

Liga NBA, izida:
Brooklyn Nets - Miami Heat 113 : 94
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks  105 : 94




 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
11. 04. 2019 17.17
-1
Lepo , da si opozoril novinarja iz Banja Luke, Andertalc iz Mrkonjić Grada to so pa mesta iz BiH.Kdo pa bo komu pomagal, če ne sonarodnjak ?
ANDERTALC
11. 04. 2019 13.16
+8
Miami Gorana Dragića in Dallas Luke Dončića sta v zadnjem večeru sezone, oba sta ostala brez končnice lige NBA, gostovala v Brooklynu oziroma San Antoniu. Teksašani so bili poraženi v San Antoniu (94 : 105), ..... saj je tudi San Antonio v Teksasu?????? Za novinarja iz banja luke Dallas, San Antonio in Houston so ekipe iz Texasa.
Lock Down
11. 04. 2019 08.04
+11
Čudno, da je Dallas izgubil če pa Luka ni igral, a ne hejterji?
ANDERTALC
11. 04. 2019 13.19
-3
Sej bi ti odgovorili samo admin briše tesnico. Tako da uživaj v pravlici, ki ti jo prodajajo. Lep dan še naprej
Lock Down
11. 04. 2019 14.09
+5