Košarka

Dragić in Dončić do novih zmag v ligi NBA, James peti najboljši strelec vseh časov

New York, 15. 11. 2018 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V košarkarski ligi NBA sta se oba slovenska košarkarja veselila zmag. Dallas Mavericks z Luko Dončićem so v domači dvorani s 118:68 premagali Utah Jazz, Goran Dragić pa se je z Miami Heat veselil zmage pri Brooklyn Nets s 120:107.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers
    01:42
    Vrhunci tekme Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers
  • Vrhunci tekme Washington Wizards - Cleveland Cavaliers
    01:20
    Vrhunci tekme Washington Wizards - Cleveland Cavaliers
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: AP
V dresu Miamija je vnovič izstopal Goran Dragić, ki je k prvi zmagi po treh zaporednih porazih prispeval 21 točk, tri skoke in štiri podaje.
Goran Dragić je k prvi zmagi po treh zaporednih porazih prispeval 21 točk, tri skoke in štiri podaje.
Učinkovitejši od njega je bil v ekipi s Floride le Tyler Johnson s 24 točkami, Hassan Whiteside je s 14 točkami in 10 skoki vpisal dvojnega dvojčka. Pri Brooklynu je bil z 18 koši najboljši Spencer Dimwiddie. "Za nas je bila to zelo pomembna tekma. Po treh zaporednih porazih je bila zmaga še kako želena, praktično nujna. Prišli smo ponjo in jo zgrabili. Ni pa bilo lahko, da ne bo, smo vedeli že pred začetkom. Brooklyn je v prejšnji tekmi vrgel 50 trojk, vedeli smo, kako igrajo, se dobro pripravili. Izpolnili smo zahteve trenerja in bili nagrajeni. Veseli smo, nekaj takega bomo poskušali ponoviti v Indiani," je bil po tekmi zadovoljen Dragić.

Dallas pa je v obračunu z Utahom v drugem polčasu prikazal ples mačke z mišjo.

Luka Dončić je v statistiko vpisal 13 točk, šest skokov ter po dve podaji in ukradeni žogi.

Gostje so dosegli vsega 22 točk in doživeli najhujši poraz po marcu 1979, ko jih je za 56 točk premagal Milwaukee. Luka Dončić je v statistiko vpisal 13 točk, šest skokov ter po dve podaji in ukradeni žogi. Najbolj razpoložen v domači vrsti je bil Harrison Barnes z 19 točkami. Igralci Dallasa so natančno metali, njihov odstotek zadetih metov za dve točki je bil 53 odstoten, za tri točke pa 43 odstoten. Za Dončića pa to ne velja najbolj, njegov met je bil 38 odstoten. "Ne spomnim se, kdaj je Dallas pokazal boljšo predstavo v obrambi. V zadnjih enajstih letih je ni. Navdušen sem, treba vedeti, da je Brooklyn v napadalnem smislu zelo dobra ekipa, neugodna za vsako obrambo, a smo jo povsem zaustavili," je bil nad obrambo navdušen trener Dallasa Rick Carlisle.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Luka Dončić
Luka Dončić FOTO: AP
Tretji letošnji poraz pa je doživel Toronto in zapravil priložnost, da se spet sam povzpne na prvo mesto v ligi. V domači dvorani so morali Kanadčani s 104:106 priznati premoč Detroitu, je zaostajal že za 19 točk. Odločilni koš je z iztekom igralnega časa dosegel Reggie Bullock. Najučinkovitejši igralec srečanja je bil Detroitov Blake Griffin s 30 točkami in 12 skoki.

LeBron James
LeBron James FOTO: AP
Los Angeles Lakers so premagali Portland, rezultat pa je ostal v senci dosežka sijajnega LeBrona Jamesa, ki je v svoji najboljši predstavi, od kar je okrepil jezernike, dosegel 44 točk, od tega 28 v drugem polčasu, zbral deset skokov in devet asistenc.
LeBron James je v svoji najboljši predstavi, od kar je okrepil jezernike, dosegel 44 točk, od tega 28 v drugem polčasu, zbral deset skokov in devet asistenc.

Slabe štiri minute pred koncem tekme je dosegel koš in nato zadel še prosti met, s katerim je postal peti najboljši strelec lige NBA vseh časov, na lestvici je prehitel Wilta Chamberlaina. Doslej je v svoji karieri dosegel že 31.425 točk, pred njim so le še Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant in Michael Jordan. Za navijače Los Angelesa pa tekma ni postregla le z dobrimi novicami, ampak tudi s slabo, na tekmi si je roko zlomil Rajon Rondo.

Izidi:
Dallas Mavericks - Utah Jazz                   118:68
(Luka Dončić 13 točk, 6 skokov, 2 podaji, 2 ukradeni žogi za Dallas)
Brooklyn Nets - Miami Heat                     107:120
(Goran Dragić 21 točk, 3 skoki, 4 podaje za Miami)
Orlando Magic - Philadelphia 76ers             111:106
Washington Wizards - Cleveland Cavaliers       119:95
Boston Celtics - Chicago Bulls                 111:82
Toronto Raptors - Detroit Pistons              104:106
Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies            113:116
Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans  107:100
Oklahoma City Thunder - New York Knicks        128:103
Phoenix Suns - San Antonio Spurs               116:96
Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers    126:117

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murkecc
15. 11. 2018 08.43
+12
Pojedl za 50 pik, lepa.