Košarka

Dragić: Le srečen sem, da sem zdrav in da lahko igram košarko

Miami, 26. 12. 2020 15.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski košarkar v vrstah Miamija Goran Dragić je bil deležen številnih pohval po izvrstni predstavi na božični tekmi proti Pelikanom. Po poškodbi Jimmyja Butlerja je Ljubljančan v zadnji četrtini sam vlekel voz Miamija in Vročici v sezoni 2020/21 zagotovil prvo zmago. Na koncu se je zaustavil pri 18 točkah, 9 podajah in 4 ukradenih žogah, poskrbel pa je tudi za nekaj izjemnih potez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ključna stvar je bila, da smo sledili svojemu sistemu, svoji obrambi, ki je bila tokrat zelo dobra. Vedeli smo, da jim bo uspel dober niz, a ostali smo zbrani. Igrali smo čvrsto. Mogoče smo v napadu imeli nekaj težav, toda na koncu je to izjemna zmaga za nas," je po prvi sezonski zmagi Miamija, ki je sicer finalist pretekle sezone, povedal Dragić. 

"Še vedno verjamemo v to, da lahko v napadu igramo bolje. Moramo počistiti določene napake, predvsem pri organizaciji nekaterih akcij. Mogoče bi morali igrati malce bolj tekoče. To je lepa zmaga, lepo božično darilo, zdaj pa lahko gremo domov in uživamo s svojimi družinami," je v pogovoru z ameriškimi mediji v domači dvorani na Floridi dodal zlati kapetan iz Istanbula. 

Statistika Gorana Dragića na tekmi s Pelikani
Statistika Gorana Dragića na tekmi s Pelikani FOTO: Sofascore.com

Lani je imel izjemno veliko smolo v velikem finalu lige NBA, ko ga je zaustavila poškodba, tako da ekipi ni mogel pomagati v boju z Lakersi. Ti so na koncu dvignili lovoriko za naslov prvaka. "Veste, kaj? Le srečen sem, da sem zdrav in da sem nazaj. Da lahko igram košarko in da uživam v vsakem trenutku. Obožujem to ekipo, rad igram s temi igralci in le uživam. To je moj moto," je pojasnil Dragić, ki ga poškodba izpred mesecev ni potrla, pač pa se je na parket vrnil še bolj zagrizen in motiviran. Seveda z jasnim ciljem, da uvrstitev v finale lige NBA nadgradi s šampionskim prstanom. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zdi se, da je Miami znova odlično trgoval. Novinec Precious Achiuwa se je izkazal z obrambnimi akcijami nad tako zelo opevanim Zionom Williamsonom, v nekaj napadalnih in obrambnih akcijah pa je dokazal, da košarko razume precej bolje kot povprečen novinec, ki je ravno prišel z univerze. Zelo dobro pa je svojo prvo tekmo odigral tudi izkušeni Avery Bradley, ki je v Vročico prišel iz Lakersov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LuckyBastardo
26. 12. 2020 16.34
+2
Gogi je Car, prizemljen, normalen.
rekapaka
26. 12. 2020 16.10
+3
Skromen kot vedno, pravi kapetan.