Košarka

Dragić: Mislim, da gremo v pravo smer

Ljubljana, 19. 03. 2023 08.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so v soboto stopili na parket tivolske dvorane, kjer so se pomerili z zagrebško Cibono. V 22. krogu rednega dela regionalne lige ABA so zabeležili svojo 15. zmago s končnim rezultatom 91:85. Svojo prvo je podpisal trener Miro Alilović, ki je pred dnevi (začasno) zamenjal Jurico Golemca.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prva četrtina je napovedala napeto tekmo jadranske klasike z manjšim zaostankom gostiteljev (22:26). V njej se je najbolje izkazal Zoran Dragić, ki si je po prvih desetih minutah tekme priboril 12 točk. Moštvi sta bili v nadaljevanju tekme vseskozi blizu, Ljubljančani pa so odločilni korak proti zmagi napravili ob koncu tretje in na začetku četrte četrtine. Takrat so se domačini oddaljili na 80:66, prednosti pa nato vse do konca niso več izpustili iz svojih rok. Najbolj učinkoviti košarkarji Cedevite Olimpije na parketu so bili Dragić (19 točk/7 skokov), Josh Adams (19 točk), Alen Omić (13 točk/5 skokov) in Marko Jeremić (12 točk).

Miro Alilović
Miro Alilović FOTO: Damjan Žibert

Boj za najvišja mesta na lestvici bodo ljubljanski košarkarji nadaljevali prihodnjo nedeljo v Beogradu, kjer se bodo udarili s Partizanom Mozzart Bet. Še prej jih v torek čaka gostovanje pri Germani Brescii v Evropskem pokalu, kjer možnosti za preboj v končnico ni več. "Vedeli smo, da je pred nami težka tekma. Imeli smo velik pritisk in odgovornost, kar se je videlo v prvi četrtini. Bili smo brez samozavesti v napadu, imeli smo težave v obrambi, tako s pick'n'roll igro kot s post-up igro. V pravem momentu smo znali stopiti skupaj in obrniti rezultat z vrhunsko obrambo in lahkimi koši na drugi strani igrišča. Zelo pomembna zmaga, ne le zaradi lige, temveč tudi s psihološkega vidika," je bil v izjavi za uradno klubsko spletno stran izčrpen trener Miro Alilović

"Zelo pomembna zmaga za nas, še posebej v situaciji, v kateri smo. Vemo, da je Cibona velik rival, zato smo si te zmage res želeli. Mislim, da gremo v pravo smer in moramo igrati borbeno. Ne smemo pustiti, da nas na igrišču kdorkoli nadvlada. Imamo dobre navijače, samo pokazati moramo borbenost," je dodal prvi strelec zmajev Zoran Dragić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ljhdsvd
19. 03. 2023 11.08
-1
Dobra obramba
Ljhdsvd
19. 03. 2023 10.45
-1
Zelo zadovoljni vrhunska kvaliteta
dadinho10
19. 03. 2023 09.12
-1
Zelo pomembna zmaga za nas, še posebej v situaciji, v kateri smo. Vemo, da je Cibona velik rival, zato smo si te zmage res želeli. Mislim, da gremo v pravo smer in moramo igrati borbeno Igralci Cibone pol leta niso prejeli placila, razmisljajo o stavki, imajo polno glavo vsega, nasi ljubljncki pa so igrali borbeno. Sicer ni isti sport, ampak mogoce bi bilo fajn prebrati (ali pogledati) vcerajsnji intervju na pres konferenci trenerja Tottenhama, Antonia Contea... Kaj je povedal..... Kaj je glavna skrb sportnika, ki je zelo dobro placan.
Bebec
19. 03. 2023 09.58
+4
Pogrešam case,ko smo igrali v mali dvorani Tivoli.Peklensko vzdušje,takrat je na tekmo prišlo od 300 do 400 Green Dragonsov.Precej so dragonsli padli v organizacijskem smislu,nobene hierarhije ni v skupini.Zelo slabo že zadnjih 15 let.Pa nic ne kaže,da bi kaj na bolje šlo.