Košarka

Dragić: Nastop na SP? Ne, dovolj je bilo

Beograd, 07. 06. 2023 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zlati slovenski košarkarski kapetan Goran Dragić si je v beograjski Štark Areni ogledal odločilno tretjo tekmo polfinala Lige ABA med Partizanom in Cedevito Olimpijo in videl visok poraz in izpad Ljubljančanov. V pogovoru za srbske medije je dejal, da na letošnjem SP ne bo igral za Slovenijo. "Dovolj je bilo, šestnajst let plus NBA kariera. Povsem dovolj," je med drugim dejal srbskim novinarjem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Goran Dragić je v beograjski Štark Areni stiskal pesti za brata Zorana in Cedevito Olimpijo, upajoč na senzacijo v srbski prestolnici. 

Ker včasih nepredvidljiv in muhast trg lige NBA vodi do presenetljivih destinacij, ga je februarja popeljal od skromnih Chicago Bulls do impozantnih Milwaukee Bucks. S tem je bil kar naenkrat v izjemni priložnosti za osvojitev prstana po izgubljenem finalu leta 2020 z Miami Heat proti LA Lakers. A končalo se je s hitrim izpadom ...

Od tega ni bilo prav nič. Zmaji so odločilno tretjo tekmo polfinala "izgubili" že v prvem polčasu, ko so že zaostajali za več kot deset točk in v nadaljevanju so črno-beli pred 15.000 zagretimi navijači posel le še dokončali.  Srbske novinarje je bolj kot razplet polfinalne serije lige ABA zanimalo, kaj Ljubljančan komentira finalno serijo lige NBA, kjer blesti Srb Nikola Jokić. "Zanimivo bo. Priznam, presenečen sem, da je Miami dobil drugo tekmo. Sedaj je vse odprto. Denver ima boljšo ekipo in daljšo klop, toda naslednji dve tekmi bosta v Miamiju. Že prihodnji dvoboj utegne biti odločilen," je prepričan nekdanji zlati slovenski košarkarski kapetan. 

Dragić zbranim srbskim novinarjem v Areni ni želel podati neposrednega odgovora, kdo bo prvak lige NBA. "Iskreno povedano, ne vem. Rekel sem že pred časom, da Miami ne bo prišel daleč, nato pa so vrgli ven nas, pa New York in Boston. Sedaj so v finalu, kjer je vse mogoče." Srbe je, kakopak, zanimala Dragićeva ocena igre Nikole Jokića ... "MVP. Kaj naj rečem drugega? Moral bi biti že MVP rednega dela, a če osvoji NBA prstan, bo gotovo najkoristnejši igralec finalne serije," je prepričan 37-letni Ljubljančan.

Goran Dragić je sezono končal v dresu ekipe Milwaukee Bucks.
Goran Dragić je sezono končal v dresu ekipe Milwaukee Bucks. FOTO: AP

SP? Ne bom igral na Japonskem
Slovensko javnost je precej bolj kot ocena tekme Olimpije in Partizana ter komentar finala lige NBA zanimal zadnji del Dragićevega pogovora s srbskimi novinarji, kjer je govoril o svoji reprezentančni prihodnosti. Če gre povsem verjeti njegovim besedam po tekmi v Areni Štark, je svojo zadnjo tekmo za slovensko reprezentanco že odigral ... "Doma bom. Ne bom igral. Dovolj je bilo šestnajst let, plus NBA kariera ter vse drugo," je najprej sporočil Goran Dragić ter nadaljeval: "No, morda bom odšel na Japonsko in na takšen način podprl reprezentanco, toda težko verjamem, da bom fantom pomagal na parketu," je še dejal izkušeni košarkar, ki je bil navdušen nad vzdušjem v beograjski Štark Areni. "Super je to. Fenomenalno vzdušje. To je to, kar nam manjka v Ljubljani. Takšnih navijačev nimamo. Če v Ljubljano prideta Zvezda in Partizan, je tudi pri nas vzdušje dobro, v nasprotnem pa ... Vsak košarkar želi igrati pred takšnimi navijači. V takšnem vzdušju iz sebe daš prav vse, kar imaš."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Leta 1986 rojeni Goran Dragić, ki ga v NBA kličejo "Zmaj" (The Dragon), je v elitno košarkarsko ligo NBA vstopil leta 2008. Tam je igral za ekipe Phoenix Suns, Miami Heat, Houston Rockets, Toronto Raptors, Brooklyn Nets, Chicago Bulls in Milwaukee Bucks. Leta 2018, ko je igral za Miami, se je uvrstil na turnir zvezd NBA (All-Star). Leto prej je skupaj z Luko Dončićem povedel Slovenijo do naslova evropskega prvaka v Istanbulu.

Dragić se je imel v vseh letih igranja v ZDA najbolje v Miamiju, kjer je doživel tudi eno največjih razočaranj. Leta 2021 sta se po osmih letih zakona razšla s soprogo Majo, s katero imata dva otroka. Poročila sta se leta 2013.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

punkracij
07. 06. 2023 21.41
+4
Potrebujemo dobro reprezentanco,ki je sestavljena iz dobrih posameznikov in prav je da starejši dajo prednost mlajšim.Zlatemu kapetanu pa veliko hvala.
borjac
07. 06. 2023 16.39
+4
Mislim da se je odločil pametno in odgovorno do reprezentance in mladih reprezentantov, ki prihajajo, lepo bi bilo tudi če bi se Vodstvo KZS tako odgovorno obnašalo pri izbiri selektorja, kajti vedeti je potrebno da se priložnosti ne ponujajo vsak dan, poraz proti Poljski nam je odvzel možnost Finala na Evropskem prvenstvu, priložnost pa smo izgubili ker selektor Sekulić ni bil v 3 dneh sposoben pripraviti ekipo za tekmo proti razred slabšo Poljsko, pa še voditi tekme ni bil sposoben, ta priložnost je za zmeraj izgubljena, Sloveniji se priložnosti ne bodo ponujale vsako leto, če bo Sekulić in VODSTVO KZS zafuralo še to priložnost na Svetovnem prvenstvu , bo pogreb, po toči zvoniti bo prepozno.
Cupko
07. 06. 2023 15.22
+1
Ne more več, itak je prikoncu kariere
čebelinko
07. 06. 2023 12.46
+15
Prav ima, star je 37, otroke ima, naj bo z družino. Če sem iskren niti ni več tak, kot je bil par let nazaj. Na Eurobasketu je odigral slabo. Vsakega slej ko prej ujamejo leta, imel je lepo in bogato kariero. Srečno zlati kapetan! Upam, da se čimprej najde zamenjava za njega. Trenutno imamo Dončiča in Čančarja, ostalo je bolj povprečje.
zmerni pesimist
07. 06. 2023 12.43
+2
Nikolo ne reči nikoli
KrTakoNeki
07. 06. 2023 12.35
+10
...rad sem ga gledal, da je dober, mu moramo priznati, tu ni dvoma... Me pa motijo te cirkuške predstave, slovo od dresa, pa potem samo eno še... Res je, da so l2017 odigrali fenomenalno, pa tudi lani bi z tako dobro ekipo, ki so jo imeli, kamot ubranili naslov prvakov. Narobe je šla edino nedisciplina igralcev, kjer je imel vidno nalogo ravno Dragič, ki bi moral pred tekmo z Poljsko ravno ON držat koncentracijo igralcev, ne pa da ubogi Sekulić (čeprav ga ne ravno obužujem), ni imel nobene kontrole več. Neglede na status tako Dragiča kot Dončiča je še vedno selektor tisti, ki ima komando, pri nas pa so to bili žal igralci... Imam občutek, da tudi na SP ne bo več take discipline kot takrat na EP, temu primerno bo tudi rezultat... Dragič verjamem, da je še vedno tako dober, dabi lahko tukaj še vedno v navezi z Dončičem veliko prispeval...
Amor Fati
07. 06. 2023 12.28
-10
Menda ja ni dovolj nor da bi se osmešil še na svetovnem. Še Luka bo verjetno odpovedal tik pred zdajci. Vsak izmed nas bi. Pa ne zaradi trenerja, ampak zaradi slabe selekcije.
JOSEPH HAYDN
07. 06. 2023 12.23
+8
Enostavno je bila vrnitev v reprezentanco napaka. Moral bi stati za svojo odločitvijo, ne pa najprej samo neke prijateljske tekme še (ljudje seveda preplačali karte, da bi ga videli 'zadnjič') in potem negotovost pa potem odločitev za nastop na Eurobasketu. Sama drama in hrup za nič, pa tudi njegov odnos do selektorja, kakorkoli mi je Sekulić antipatičen, ni bil ok
KrTakoNeki
07. 06. 2023 12.26
+0
KrTakoNeki
07. 06. 2023 12.38
+4
Ne vidim vrnitve kot napako (če odmislimo cirkuško predstavo za ljudi- bi, nebi...). Narobe je bilo, da tekme z Poljsko niso resno vzeli, sposobni so bili veliko več...
wsharky
07. 06. 2023 12.23
-2
jaz pa ga bom pogrešal, ker take jokice še dolgo ne bomo imeli, no čudežni Lukec se mu bliža
tincoop
07. 06. 2023 12.17
+1
Žal je ze na evropskem pokvaril vtis.