Košarka

Dragić: Že dolgo nismo imeli takšnega vzdušja v moštvu

Miami, 13. 11. 2019 10.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden od nosilcev igre Miamija Goran Dragić priznava, da je za odličen začetek 'vročice' v novi sezoni severnoameriške poklicne košarkarske lige NBA med drugim zasluga odličnega vzdušja v moštvu. Zasedba Erika Spoelstre namreč po desetih odigranih tekmah zaseda visoko drugo mesto v vzhodni konferenci.

Čeprav je še pred kratkim kazalo, da bo slovenski organizator igre Miamija Goran Dragić tekme v novi sezoni najmočnejše košarkarski ligi na svetu začenjal s klopi za rezervne košarkarje, so že uvodni dvoboji - teh je 'vročica v dozdajšnjem delu sezone odigrala deset - pokazali, da bo 33-letni 'veteran' eden od nosilcev igre čete trenerja Erika Spoelstre.

Tudi sinočnja zmaga proti Detroitu je zgolj potrdila, da hrbtenico moštva s Floride predstavlja tercet Jimmy Butler - Goran Dragić - Bam Adebayo, ki že na začetku sezone deluje izjemno uigrano in kompatibilno. Ko k temu dodamo še Kellyja Olynyka in še dva do tri košarkarje s klopi, dobimo zasedbo, ki v tej sezoni namerava ne le ponoviti uvrstitve v končnico iz lanske sezone, temveč jo v tej še nadgraditi. "Lepo je videti zadovoljne obraze naših košarkarjev. Igramo dobro, predvsem pa v vsakem trenutku dihamo kot eno. Smo prava 'klapa', odlično se razumemo in se dopolnjujemo. Imamo pa še ogromno prostora za napredek," je po zadnji zmagi v domači American Airlines Areni nad Pistonsi (117:108) dejal zadovoljni Goran Dragić, ki je z 18 točkami prispeval levji delež k sedmi ligaški zmagi Miamija.

Goran Dragić je znova prikazal odlično igro, s katero je prispeval levji delež k sedmi ligaški zmagi Miamija nad Detroitom.
Goran Dragić je znova prikazal odlično igro, s katero je prispeval levji delež k sedmi ligaški zmagi Miamija nad Detroitom. FOTO: AP

Več razpoloženih košarkarjev
"Vedeli smo, da je to Detroitova 'back to back' tekma, zato smo še toliko bolj pritisnili v obrambi v uvodni četrtini, v kateri smo si nabrali lepo točkovno prednost. Tudi druga četrtina je bila odlična, ko nasprotniku nismo dovolili, da se vrne v dvoboj. V drugem polčasu pa smo z rutinirano igro zgolj še nadzorovali tekmo in jo varno pripeljali k uspešnemu koncu. Časa za zadovoljstvo ni veliko, saj nas v prihodnje čakajo še zahtevnejše preizkušnje," je poudaril priljubljeni 'Gogi', ki kot veliko prednost moštva med drugim vidi v večjem številu razigranih košarkarjev. "Če smo imeli s tem konstantne težave v lanski sezoni, smo v dozdajšnjem delu letošnje prikazali povsem drugačen obraz. Samozavest in agresivnost na obeh polovicah igrišča nam odpirata številne možnosti na vsaki tekmi. Na nas pa je, da skušamo vsako še najmanjšo priložnost izkoristiti v svoj prid," je še dodal starejši od bratov Dragić.     

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Volga Malek
14. 11. 2019 08.54
+1
Doncic in Dragic sta najboljsa kosarkasa mlajse generacije.
Maxx365
13. 11. 2019 13.31
+3
Poleg teh treh je super odigral tudi novinec Nunn, ki je dosegel 20 točk, imel 3 skoke in 5 asistenc, trojke 8/4. Pa Olynyk, Robinson... Imajo kar lepo uravnoteženo ekipo.
Ferdo Crni
13. 11. 2019 11.55
+8
Vse v redu ampak Dragičeva domača "arena" ni American Airlines arena. Ta je v Dallasu . Dončić Dragić.... potejto potato......a ne?!
Ramloc223
13. 11. 2019 12.22
+1
Ramloc223
13. 11. 2019 12.26
+0
No razlika je tabda je v Dallasu center in ne arena
Ferdo Crni
13. 11. 2019 12.44
+0