Košarka

Dragić se veseli poletja doma: Najbrž bom šele zdaj spoznal, kako velika stvar nam je uspela

Miami, 04. 05. 2018 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Goran Dragić se po hitrem koncu zaključnega dela sezone lige NBA v kratkem vrača v domovino, kjer ga poleg krajšega oddiha čakajo tudi obveznosti. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance priznava, da bo po septembrski zmagi na evropskem prvenstvu najbrž šele zdaj dojel, kaj mu je v Carigradu uspelo skupaj z rojaki.

Dragića (z žogo) in Miami je v končnici ustavila mlada ekipa Philadelphie.
Dragića (z žogo) in Miami je v končnici ustavila mlada ekipa Philadelphie. FOTO: AP

Ne le košarkarski kamp, ki ga bo Goran Dragić junija na Rogli pripravil že petič v nizu, slovenskega košarkarskega zvezdnika iz lige NBA bo ob povratku v domovino pričakal še cel kup obveznosti. Tiskovna agencija AP je zapisala, da ga čakajo poroke in v režiji žene tudi obisk pariške modne revije, medtem ko bi ga znali v domači Ljubljani stari znanci izzvati tudi na kakšen košarkarski obračun.

Dragić pričakuje, da bo v prestolnici še posebej pestro, saj se bo lahko prvič po nepozabnem evropskem prvenstvu v Helsinkih in Carigradu sprehodil po mestu. Zdaj tudi v vlogi najvplivnejšega Slovenca, potem ko je na zadnji lestvici slovenskih vplivnežev zanesljivo ugnal celo prvo ameriško damo Melanio Trump in Boruta Pahorja.

Delil podpise in z navijačem govoril prek videopovezave
"Takoj, ko bom šel ven z družino, se sprehodil po mestu ... Najbrž bom takrat začel spoznavati, kako zelo velika stvar je to bila. Bomo videli," je AP citiral 31-letnega Ljubljančana. Njegova prihodnost v ekipi Miami Heat naj bi bila po hitrem slovesu od končnice lige NBA zagotovljena, čeprav je predsednik Pat Riley nedavno izjavil, da ni nihče nedotakljiv.

Na Floridi se Ljubljančan počuti odlično.
Na Floridi se Ljubljančan počuti odlično. FOTO: AP

Dragić ne skriva, da si želi ostati v Miamiju, nadaljujejo pri AP, to naj bi povedal tudi vodilnim možem. Poln hvale je na račun svoje hiše, nedavno je njen okoliš tudi polepšal in tudi s tem dokazal, da se na Floridi počuti kot doma. Užival naj bi tudi v kulinarični ponudbi, čeprav ga ob obiskovanju restavracij pogosto obkroži več deset navijačev ‒ prejšnji teden se z njimi bojda ni le fotografiral in jim delil podpise, temveč med obedovanjem prek videopovezave celo pozdravil enega od navijačev med učenjem.

Tu imamo vse koščke
"Tu si želim biti. Vse, kar je tukaj, je tako, kot si želim," pravi Dragić. "Mislim, da imamo tu vse koščke. Mislim, da bom jaz boljši. Mislim, da bomo mi boljši. Želim si videti, kako dobri smo lahko."

Vse od evropskega prvenstva praktično ni imel niti tedna počitka, za njim je tudi prvi nastop na tekmi zvezd, vse skupaj pa je terjalo svoj davek predvsem na kolenu, ki ga Ljubljančani ni imel čas popolnoma pozdraviti.

"Vso sezono sem ga čutil. Psihično sem bil v redu, toda telesno sem imel manjše poškodbe. Saj veste: tiste poškodbe, ki te, če neprestano igraš, nikoli ne zapustijo. Toda ni bilo nič resnega, da ne bi mogel igrati. Vedno se boriš s lastnimi mislimi, z lastno glavo. A če me vprašate, ali bi to ponovil ... Ja," dodaja Dragić.

Cenim moje prednike
Kljub obisku predstavnikov Košarkarske zveze Slovenije si Dragić še ni premislil in ni preklical upokojitve. Prepričala bi ga najbrž le uvrstitev na olimpijske igre leta 2020 v Tokiu, politična kariera pa ga ne zanima, še dodajajo pri AP. Nekdanjemu članu Ilirije, Slovana, Murcie, Olimpije, Baskonie, Phoenix Suns in Houston Rockets naj bi poletja v domovini predstavljala pomembne trenutke, v katerih lahko svoja otroka poduči o njunih koreninah.

"Moja država mi je dala vse. Tam sem se šolal. Naredili so me v osebo, kakršna sem zdaj," je še povedal Dragić. "Imam prijatelje, družino, kot družina smo bili vedno res tesno povezani. Vedno cenim moje prednike, mojega dedka, pradedka, to, kar sta storila za nas, še posebej pa mojega očeta, ki se je preselil iz Bosne. Začel je novo življenje v Sloveniji, zato sem praktično odrasel tam."

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmtt66
07. 05. 2018 09.47
+1
32* - letnega Ljubljančana
Optimisty
04. 05. 2018 20.48
+6
Legenda... Kapo dol dobricina 😁👍
gogi_
04. 05. 2018 18.39
-4
slo_veter
04. 05. 2018 18.32
+9
nekoliko je čas brez novic .. pa je potrebno zapolniti praznino, a ne urednik??? ... težko verjamem, da je Dragiču po 80 težkih tekmah NBA prišo ravno na spomin EP ..mislim, da je si je kot prvo zastrmel skozi okno in odmislil košarko .
rossi66
04. 05. 2018 16.59
-6
Zeeeeeeeehhhhhh...
Malek
04. 05. 2018 16.55
-8
A bi lahko imeli en dan brez Dragica prosim, kot dan brez cigarete. Hvala.
Andrej198282
04. 05. 2018 19.53
+4
In zakaj? Bolje kod laznjiva politika,predstavlja Goran Slovenijo..Bolje žoga kod lopata;)
Podborsky
04. 05. 2018 21.48
-3
Lažniv, brez j, kot ne kod, drugače pa ni treba politikov, ne Dragića vsak dan forsirat na tej strani. A res nimate kaj bolj pametnega za objavit. Popolnoma rumena stran.
1pravica
04. 05. 2018 16.32
+20
Car!!!!! Ostani tak .....