Košarka

Miami po novi zmagi na šesto mesto

Miami, 03. 05. 2021 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Miami Heat, lanski finalisti severnoameriške lige NBA, ki jih vodi tudi Goran Dragić, so v gosteh s 121:111 premagali Charlotte Hornets in se prebili na šesto mesto vzhoda. Bam Adebayo je proti sršenom dosegel 20 točk in deset skokov, Jimmy Butler pa je k zmagi dodal 18 točk, osem skokov in osem podaj. Kendrick Nunn je zbral 19 točk, Dragić pa je za Miami, ki je dobil štiri od zadnjih petih tekem, dodal 18 točk ter po dva skoka in podaji.

Jimmy Butler
Jimmy Butler FOTO: AP

Zmaga Vročice je ob porazu Bostona s 119:129 proti Portland Trail Blazers pomenila, da ima Miami sedem tekem do konca rednega dela pred Kelti celo tekmo prednosti. To je pomembno, saj se šestouvrščena ekipa neposredno uvrsti v končnico lige, medtem ko morajo ekipe od sedmega do desetega mesta v dodatne kvalifikacije. "Ta čas moramo igrati svojo najboljšo košarko in trenutno molim in upam, da nam bo to uspelo," je dejal Jimmy Butler, Goran Dragić pa je dodal, da je bila nedeljska tekma že kot tekma končnice. "Seveda si želimo biti med prvimi šestimi ekipami, da nam ne bo treba igrati dodatnih tekem. Zato se moramo trdo boriti na vsaki preostali tekmi, saj je to pomembno. Gre za končnico. Priprave na tovrstne tekme so preprosto drugačne," je dejal slovenski zvezdnik Miamija, Dragić. Miami do konca rednega dela prvenstva NBA čaka niz težkih tekem – dve proti Bostonu ter po ena proti Dallasu, Filadelfiji in Milwaukeeju.

Goran Dragić vs Charlotte
Goran Dragić vs Charlotte FOTO: Sofascore.com

Že v torek zvečer bo Vročica v domači dvorani gostila Dončićev Dallas, ki je kljub 30 točkam, šestim skokom in šestim podajam slovenskega zvezdnika spet, še tretjič v sezoni izgubil proti Sacramentu, ki se ne bori več za končnico. Poraz je nedvomno slaba novica v boju teličkov za končnico, za povrh pa Dallas lahko dodatno skrbi še 15. izključitev Dončića to sezono – z igrišča je moral predčasno v zadnji minuti tekme –, kar pomeni, da je le eno oddaljen od tekme suspenza. Buddy Hield je dosegel 27 točk, Marvin Bagley III. pa je k zmagi kraljev dodal 23 točk in devet skokov.

Izidi:
Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets          117:114

Boston Celtics - Portland Trail Blazers  119:129

Charlotte Hornets - Miami Heat           111:121
(Goran Dragić: 18 točk, 2 skoka, 2 podaji za Miami)

Dallas Mavericks - Sacramento Kings       99:111
(Luka Dončić: 30 točk, 6 skokov, 6 podaj za Dallas)

Houston Rockets - New York Knicks         97:122

Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns     120:123

San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers   111:113 (podaljšek)

Los Angeles Lakers - Toronto Raptors     114:121


Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rekapaka
03. 05. 2021 09.26
-3
Všeč mi je da Heati igrajo vse bolj in bolje. Tudi Dragić stopnjuje svojo strelsko formo. Najbolj pa bom užival, če bodo uspeli povoziti prepotentni Dallas!