Košarka

Dragićev dvojni dvojček za pomembno zmago Vročice proti New Yorku

New York, Indianapolis, Houston, 31. 03. 2019 05.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
A.V./J.K./STA
Komentarji
8

Košarkarji Miamija so v noči na nedeljo dosegli zelo pomembno zmago v boju za končnico v najmočnejši košarkarski ligi na svetu proti moštvu New York Knicks s 100 : 92. Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je bil znova eden od junakov v zasedbi Vročice, saj je v slabih 38 minutah, kolikor je preživel na parketu, 10 točkam dodal še 10 podaj in dva skoka.

Dragić (z žogo) prodira pod obroč.
Dragić (z žogo) prodira pod obroč. FOTO: AP

Po redko videnem spektaklu v režiji slovenskega košarkarskega zvezdniškega dvojca Goran Dragić in Luka Dončić in slovenskih navijačev pred dnevi v Miamiju se je zasedba Vročice podala proti New Yorku, kjer jo je v noči na nedeljo čakal zelo pomemben dvoboj v boju za končnico v najmočnejši košarkarski ligi na svetu NBA.

TEKMA

Gosti s Floride so imeli v prvem polčasu nemalo težav v obrambi, saj so domačim dovolili preveliko število doseženih t. i. lahkih košev iz tranzicijske igre. Knicksi so na krilih Emmanuela Mudiaya, ki se je na koncu ustavil pri 28 točkah ‒ ob tem pa je zbral še pet skokov in štiri podaje ‒, vodili ves prvi polčas (33 : 29 po prvi četrtini, 61 : 55 ob polčasu), kar je prisililo stratega Vročice Erika Spoelstro na določene taktične rošade v drugih 24 minutah obračuna v slovitem Madison Square Gardnu.

Dragić: Včasih met ne steče, takrat pa je pomembno, da ostanem aktiven
"V glavi sem imel željo, da kljub slabšem metu ostanem agresiven in ustvarjam igro. Je res, da sem tokrat imel tudi pet izgubljenih žog, a vem, kar moram storiti. Soigralci in tudi trener mi zaupajo, da organiziram igro. Včasih mi met ne steče, takrat pa je pomembno, da ostanem aktiven in razigravam soigralce," je po tekmi izjavo Dragića prenesla STA.

"Že drugo tekmo zapored smo slabo odigrali prvi polčas v obrambi, a se zatem res zbrali v drugem delu. Očitno bo boj za končnico šel na nož, mi pa se v njem ne smemo ozirati na ostale ekipe, moramo igrati našo igro in dosegati zmage," je za uradno spletno stran moštva še povedal Dragić.

Vrhunci tekme New York Knicks ‒ Miami Heat:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Wadu ovacije ob zadnji tekmi v Madison Square Gardnu
Miami je v nadaljevanju tekme zaigral precej bolje, prebudil se je tudi slovenski veteran Dragić, ki je 10 točkam dodal še 10 podaj in dva skoka. V napadu sta se mu pridružila še zelo razpoloženi Dion Waiters z 28 točkami in legendarni Dwyane Wade, ki je ob 16 točkah pobral še sedem odbitih žog pod obročema in dodal tri asistence. Nič slabši ni bil Hassan Whiteside z dvojnim dvojčkom (17 točk in 13 skokov).

Za Wada, ki je v Madison Square Gardnu prvič zaigral že v študentskih letih, je bila tekma nekaj posebnega, saj nikoli ni skrival, da mu je bila newyorška dvorana vedno pri srcu. Ob glasnih ovacijah med obračunom je po zadnjem pisku sirene celo poljubil grb Knicksov na sredini igrišča.

(STA) Los Angeles Lakersi bodo svojemu prvemu zvezdniku LeBronu Jamesu namenili dodaten počitek, saj nanj do konca sezone ne bodo več računali. Jezerniki so že prejšnji teden ostali brez možnosti za končnico. Moštvo, ki je v rednem delu doslej zabeležilo 34 zmag in 42 porazov, je sporočilo, da se 34-letni superzvezdnik na preostalih šestih tekmah sezone ne bo vrnil na parket. "Po posvetu z zdravniki smo se odločili, da bo LeBron počival do konca sezone, s tem mu bomo omogočili, da popolnoma sanira poškodbo dimeljske mišice," je sporočil direktor kluba Earvin "Magic" Johnson. James je v prvi sezoni za jezernike zaradi omenjene poškodbe odigral le 55 od 82 tekem rednega dela, pri tem pa v povprečju dosegal 27,4 točke, 8,5 skoka in 8,3 podaje. Kljub veliki okrepitvi v prejšnjem poletju se Jezerniki niso uspeli prebiti v končnico. Za Jamesa bo to prvič v 14 letih, da ne bo nastopil v zaključnih bojih lige NBA.

Slavili tudi tekmeci Miamija
Če je v prvih 24 minutah dvoboja v igri Miamija šepala igra v obrambi, je bilo v drugem polčasu v tem segmentu igre zaznati občutne izboljšave. Spoelstra je zaukazal agresivno igro na zunanjih položajih, kar je Vročici omogočilo izpeljavo številnih protinapadov, iz katerih so Wade, Dragić in drugi dosegli veliko število točk. New York je v drugem delu igre dosegel le 31 točk v napadu, medtem ko jih je Miami 45. Pri domačih sta ob že omenjenem Mudiayu nekoliko bolj izstopala še Luke Kornet (17 točk, 8 skokov in 3 podaje) in Kevin Knox (16 točk in skok).

To je bila 38. ligaška zmaga za Miami, ki se ob prav tako 38. zmagi ekipe Orlando Magic nad Indiana Pacersi (121 : 116) še naprej krčevito bori za uvrstitev v končnico. Slavili so tudi drugi najbližji tekmeci Vročice: Brooklyn Netsi so doma ugnali Boston Celticse (110 : 96), Detroit Pistonsi pa so bili prav tako pred svojimi navijači boljši od Portland Trail Blazersov (99 : 90). V rednem delu ima Vročica zdaj izkupiček 38 zmag in 38 porazov, s tem pa pol tekme prednosti pred Orlando Magici (38:39) za zadnje mesto, ki vodi v končnico.

Harden (spet) vroč, v končnico tudi Ostroge in Gromi, Dončić naj bi dobil tekmo počitka
V pretekli noči je v ligi NBA znova blestel James Harden, ki je za Houston Rocketsi pri zmagi s 118:109 proti Sacramento Kingsom dosegel 50 točk, ob tem pa še trojni dvojček z 11 skoki in 10 podajami. To je 42. trojni dvojček v karieri bradatega zvezdnika lige, ki pa je s petimi trojnimi dvojčki s 50 točkami ali več tudi lastnik absolutnega rekorda lige. S porazom so Kralji (37:39) izgubili vse možnosti za končnico na Zahodu, v njo pa sta se kot zadnji dve moštvi v izjemno konkurenčni konferenci uvrstili San Antonio Spurs (44:32) in Oklahoma City Thunder (44:32).

Sedmi trojni dvojček sezone je bil za Hardna peti v karieri, ob katerem je dosegel vsaj 50 točk, devetič v sezoni pa je dosegel vsaj 50 točk, kar mu je v karieri zaenkrat uspelo 18-krat:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med aktivnimi v pretekli noči ni bilo Dallas Mavericksov slovenskega zvezdnika Dončića, ki že dolgo ni v boju za končnico. Dallas bo naslednjo tekmo odigral v nedeljo zvečer ob 21.30 po srednjeevropskem času v gosteh proti Oklahomi, Dončića pa po poročanju severnoameriških medijev ne bo v postavi, saj mu trener Rick Carlisle zaradi bolečin v kolenu želi nameniti več počitka.

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

New York Knicks ‒ Miami Heat 92 : 100 (33 : 29, 28 : 26, 18 : 24, 13 : 21)
(Goran Dragić 10 točk, 10 podaj, 2 skoka in 5 izgubljenih žog v 37 minutah za Miami.)

MVP

Los Angeles Clippers ‒ Cleveland Cavaliers 132 : 108
Brooklyn Nets ‒ Boston Celtics 110 : 96
Houston Rockets ‒ Sacramento Kings 119 : 108
Detroit Pistons ‒ Portland Trail Blazers 99 : 90
Indiana Pacers ‒ Orlando Magic 116 : 121
Chicago Bulls ‒ Toronto Raptors 101 : 124
Minnesota Timberwolves ‒ Philadelphia 76ers 109 : 118
Phoenix Suns ‒ Memphis Grizzlies 115 : 120

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bikoborec
31. 03. 2019 14.37
+0
Trojni četverček
Ramaleku
31. 03. 2019 13.41
+2
nevem no..po telem kar sm vidu kako deva Hardn 50 pik se mi zdi da ga veliko slabse in veliko manj agresivno pokrivajo kakor Donketa..razumljivo..Donketa jih je strah kakor cunamija ki ruši use pred sabo...
cekinar
31. 03. 2019 09.59
+3
Nor,bolj nor,zmešan,Harden.
saturnsky23 saturnsky23
31. 03. 2019 09.58
+4
Manadi ima prav. vsaki dan, prav vsak dan, dvojni dvojček, trojček, Dragić ali Dončić. kaj takega v zgodovini Slovenije, športa, še nismo doživljali. Kmalu bodo tudi oni odšli v zgodovino. Pa saj smo imeli še bol "naše" od teh dveh, bol vrhunske, Daneu, Brane Oblak, pa sedaj Oblak Atletiko, pa se ni ali se ne zganja takih traparij, pa da ti gredo Butalci brezvezno čez ocean, v drugače prazno, polprazno dvorano.
Opta Musi
31. 03. 2019 12.30
-1
V Amsterdamu nas je bilo 10.000. Potem smo ovce, ker ne delamo kakor tebi paše? Je pa zanimivo, da vsak članek o nba komentiraš, pa te sploh ne zanima. Skregano z vsako logiko
Opta Musi
31. 03. 2019 13.34
+3
Manandi
31. 03. 2019 09.25
-7
Spet za Slovenijo nepomembne novice, bo pa lohka v svojem stilu z tremi prsti v zrak praznoval v Banja Luki tam kjer je doma ovit v SRBIJANSKO zastavo.
Roman Stepišnik
31. 03. 2019 09.42
+12
mater si tečn,pod vsako košarkarsko novico trobiš eno in isto...glede na..srbijansko..pa si verjetno tudi ti od dol,pa te jezi,ker je človek dosegel več kot ti...l.p.