Košarka

Dragićevih 11 točk ob zmagi Miamija

Orlando, 23. 07. 2020 07.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
2

V "mehurčku" v Orlandu, kjer bodo moštva odigrala zaključni del sezone lige NBA in končnico, so bile na sporedu prve pripravljalne tekme. Goran Dragić, ki je tekmo začel v prvi peterki, je k zmagi njegove ekipe Miami Heat proti Sacramento Kingsom (104:98) prispeval 11 točk.

Slovenski košarkar je v 11 minutah in prav toliko sekundah dosegel 11 točk, ujel je tudi dve žogi ter enkrat podal in enkrat žogo ukradel. Duncan Robinson je bil z 18 točkami prvi strelec Miamija, na drugi strani je Buddy Hield dosegel eno več. Oba nista bila člana začetnih peterk, igralci pa so imeli zelo enakomerno razporejen igralni čas. Miami prva uradna tekma čaka 1. avgusta, ko bo njihov tekmec Denver. Goran Dragić je v dosedanjem poteku sezone, večinoma je v igro prihajal s klopi, v povprečju na tekmo dosegal po 16,1 točke, 3,1 skoka in 5,1 podaje.

Denver Nuggets so z 89:82 premagali Washington Wizardse, Troy Daniels je bil z 22 točkami najboljši strelec Denverja, za katerega slovenski igralec Vlatko Čančar ni dobil priložnosti za igro, Rui Hachimura pa je bil z 18 točkami prvi mož poražene zasedbe.

Pripravljalne tekme po premoru sredi marca zaradi pandemije novega koronavirusa so se v Orlandu začele v noči na četrtek po srednjeevropskem času, na programu sta bili še dve tekmi. Los Angeles Clippers so bili z 99:90 boljši od Orlando Magicov, New Orleans Pelicans pa so porazili Brooklyn Netse z 99:68. Luko Dončića in Dallas Maverickse prva pripravljalna tekma čaka v noči na petek, ko se bodo pomerili z Los Angeles Lakersi.

Prve pripravljalne tekme v najmočnejši košarkarski ligi na svetu namesto 48 minut potekajo 40 minut. Redni del sezone po ustaljenem časovnem formatu, torej z vsako četrtino po 12 minut, se bo v Disneyjevem športnem kompleksu na Floridi nadaljeval 30. julija, ko bodo moštva odigrala prve tekme nadaljevanja rednega dela sezone, nato sledi še končnica v boju za naslov prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Krmej
23. 07. 2020 10.02
-9
Da je pa Cele prvak o tem pa nič.
borjac
23. 07. 2020 10.15
+7
Katero stran pa ti spremljaš, povsod piše o novem prvaku CELJU, čestitke CELE.