Košarka

Družinsko presenečenje za trenerja leta v ligi NBA

Phoenix, 10. 05. 2022 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener moštva Phoenix Suns Monty Williams je trener leta v košarkarski ligi NBA. Sonca je popeljal do prvega mesta v ligi po rednem delu tekmovanja, trenutno pa se Sunsi merijo z Dallasom v končnici (izid v zmaga je izenačen na 2:2). Williamsa so na treningu Phoenixa presenetili njegovi družinski člani, ki so mu izročili nagrado.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot je naznanilo vodstvo lige NBA, si je 50-letni trener ekipe Phoenix Suns naziv prislužil, po tem, ko je moštvo iz Arizone popeljal do prvega mesta v rednem delu tekmovanja. Williams je z razmerjem zmag in porazov (64-18) Sunse popeljal do najboljšega izkupička v ligi NBA in tudi do rekorda franšize po doseženih zmagah v sezoni. Na treningu so mu pripravili posebno presenečenje, saj mu je nagrado (nenapovedano) podelila kar njegova družina. 

"Hvaležen sem, da dovolite meni in trenerskemu štabu, da vas treniram po moje," je ekipi povedal Williams. "Povezava, ki jo imamo, in družinsko vzdušje sta tisto, zaradi česar vse deluje. Če je moja družina ločena od tega, je to tako "smrdljivo" kul. Ljubim vas fantje, cenim to, toda to smo mi, to smo mi," je še dejal Williams, ki je priznanje dvignil v zrak.

Monty Williams in Devin Booker
Monty Williams in Devin Booker FOTO: AP

Kot so v ligi NBA zapisali v izjavi za javnost, je Williams v glasovanju za nagrado trener leta (trofeja nosi ime po legendarnem trenerju Bostona Redu Auerbachu) dobil več glasov od trenerja Memphisa Taylorja Jenkinsa in Miamija Erika Spoelstre. Williams je prejel 458 točk (81 glasov za prvo mesto) od 100 različnih športnih novinarjev in izdajateljev televizijskih programov. Jenkins je končal na drugem mestu z 270 točkami (17 glasov za prvo mesto), Spoelstra jih je zbral 72 (1 glas za prvo mesto).

Williams je na glasovanju za to nagrado leta 2021 končal na drugem mestu za trenerjem New York Knicksov Tomom Thibodeaujem z majhno razliko. Williams je ekipo Sunsov prevzel leta 2019, je pa tretji trener Phoenixa v zgodovini, ki mu je nagrada pripadla, pred njim sta to bila Cotton Fitzsimmons (sezona 1988/1989) in Mike D'Antoni (sezona 2004/2005).

Sunsi so prvi nosilci na Zahodu in so v prvem krogu končnice premagali New Orleans (4:2 v zmagah), v drugem krogu pa se merijo z Dallas Mavericksi (Luka Dončić in soigralci so izločili Utah s 4:2). Trenutni izid v zmagah je 2:2 (igrajo na štiri zmage), Phoenix je dobil obe domači tekmi, prav tako je nato to uspelo Dallasu, naslednja tekma je znova na sporedu v Arizoni. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MacekMuri75B
10. 05. 2022 21.40
Danes tekma sezone za Dallas. Prva izmed mnogih za Luka-ta, danes bo začel pisati zgodovino.
Vap0
10. 05. 2022 10.28
-2
Povsem zasluženo. Phoenix ima fantastično moštvo in bo letos prvak,
Džordž iz džungle
10. 05. 2022 10.38
+0
mikica247
10. 05. 2022 11.11
-1
titomeni
10. 05. 2022 13.05
+1
Phoenix ima fantasticno mostvo, kar pa se ne pomeni da bo prvak. Mora prej premagati kar nekaj mostev.