Košarka

Bo Dubai že v naslednji sezoni član Evrolige in lige Aba?

Ljubljana, 10. 01. 2024 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vse bolj verjetno je, da bo košarkarski klub iz Dubaja dobil dovoljenje za nastopanje v Evroligi. Španski Mundo Deportivo celo trdi, da je do dogovora med vodilnimi v elitnem evropskem tekmovanju že prišlo. Dubai naj bi tekmovalni ritem vzdrževal tako, da bi istočasno nastopal še v regionalni ligi Aba.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vodilni možje kluba iz Dubaja bodo vodstvu Evrolige za šest lest nastopanja plačali kar 150 milijonov evrov. Od tega bo vsak ob 13 klubov ustanoviteljev naslednjih pet sezon prejel po milijon evrov, poroča že omenjeni španski medij. 

Kot dodajo na spletni strani Munda Deportiva, je do internega glasovanja med klubi ustanovitelji v Evroligi že prišlo. Ideja o vključitvi Dubaia je bila sprejeta skoraj soglasno, nasprotoval ji je le Maccabi iz Tel Aviva. 

"Dogovori lepo napredujejo. Uskladiti je potrebno le še nekatere malenkosti in legalno strukturo projekta," so še zapisali pri Mundu. Če bo ideja o evroligašu iz Dubaja zaživela v praksi, bo klub zagotovo imel določene finančne omejitve, s katerimi bi vodstvo Evrolige poskrbelo za izenačenost in zanimivost tekmovanja. 

V Dubaju so si želeli tudi, da bi naslednji dve sezoni gostili zaključni turnir, kar pa se najverjetneje še ne bo zgodilo. Bolj verjetno je, da bo Dubaju pripadel novoustanovljeni superpokal, kar pa še ni uradno potrjeno. 

Zna se zgoditi, da bomo Dubai v prihodnji sezoni lahko spremljali tudi v Stožicah.
Zna se zgoditi, da bomo Dubai v prihodnji sezoni lahko spremljali tudi v Stožicah. FOTO: Damjan Žibert

Dubai med jadransko regionalno elito?

In še novica, ki je za slovenske ljubitelje košarke verjetno najbolj zanimiva: klub iz Dubaja naj bi formo med sezono vzdrževal tako, da bi istočasno nastopal še v ligi Aba. 

Če se bo to zgodilo, bo imelo jadransko regionalno tekmovanje kar tri evroligaše (Partizan, Crveno zvezdo in Dubai), slovenski klubi pa še manj možnosti, da se po dolgih letih vmešajo v boj za naslov prvaka ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

24bata
12. 01. 2024 08.21
+1
Kaj je to z naslovnice BOJDA?
Začni Živeti
11. 01. 2024 13.54
hkrati pa lahko pričakujemo odstop zvezde in partizana iz aba lige...
Sakramenttinajne
11. 01. 2024 08.03
+5
Evro liga je v evropi že samo ime pove. ABA liga je jadranska liga in Dubaj nima kaj iskati tu . Šejki naj se preseravajo doma
punkracij
10. 01. 2024 21.06
+2
Denar je sveta vladar,tu ni o športu ne duha ne sluha,podobno kot igranje Medveščaka v KHL.kMALU JE ŠOV Z TUJIMI KUPLJENIMI IGRALCI POTIHNIL.