Košarka

Durant na štirih frontah: Nets, Knicks, Clippers ali Warriors?

New York, 29. 06. 2019 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tik pred odprtjem "prestopnega roka" v ligi NBA, ko na tržišče vstopijo prosti igralci, se v Združenih državah Amerike pojavljajo imena morebitnih snubcev zvezdnika Golden State Warriorsov Kevina Duranta, ki je zavrnil ponudbo Bojevnikov in bi lahko v kratkem zamenjal okolje.

Durant (z žogo) v akciji kot član Golden Stata.
Durant (z žogo) v akciji kot član Golden Stata. FOTO: AP
Vroče je medtem tudi v Torontu, ki bi ga lahko le nekaj tednov po velikem slavju zapustil junak letošnje končnice Kawhi Leonard. Leonard, ki je v Kanado prišel pred začetkom minule sezone iz San Antonia, je v vedno resnejših povezavah za prihod k Los Angeles Lakersom. Prej so se sicer omenjali mestni tekmeci Clippersi, a je legendarni košarkar Jezernikov, Earvin "Magic" Johnson, zdaj zatrdil, da je prek prijatelja izvedel, da se želi Leonard srečati z njim. Težava je le, da je Johnson svoje mesto direktorja pri Lakersih nedavno zapustil ...

Sloviti Adrian Adrian Wojnarowski iz medijske hiše ESPN je v petek zvečer razkril, katere ekipe bi se lahko v naslednjih dneh potegovale za podpis pogodbe s Kevinom Durantom. 30-letnik iz Washingtona je kariero začel pri Seattle SuperSonicsih, nato pa se s franšizo preselil v Oklahoma City, kjer je do leta 2016 nosil dres ekipe Thunder. Nato se je preselil h Golden State Warriorsom in z njimi dvakrat zapored osvojil naslov v ligi NBA, kjer Bojevnikom v novem finalu letos ni uspelo.

Durant si je v seriji s Toronto Raptorsi poškodoval Ahilovo tetivo, zdaj pa naj bi načrtoval pogovore s kar štirimi potencialnimi delodajalci: Brooklyn Netsi, New York Knicksi in Los Angeles Clippersi, je poročal Wojnarowski, seveda pa bo pregledal tudi ponudbo Warriorsov, ki pa jih bo glede na to, da je nedavno zavrnil tako imenovani "player option", ki bi mu v naslednji sezoni v San Franciscu prinesel 27,657 milijona evrov, najverjetneje zapustil.

WARRIORS

194 milijonov za pet ali 144 milijonov za štiri sezone?
Durant se na pogovore podaja z agentom Richem Kleimanom, Wojnarowski pa je še poročal, da bi lahko sestanki, ki bodo potekali tudi na štiri oči, zavlekli globoko v naslednji teden. Že pred Durantovo poškodbo in iztekom sezone se je zaželenega košarkarja povezovalo z odhodom iz vrst Warriorsov, najresneje se je v zadnjih tednih in mesecih omenjalo newyorške Kratkohlačnike. Bojevniki naj bi mu ponujali petletno pogodbo za dobrih 194 milijonov evrov, ostale ekipe pa bi mu lahko ponudile štiriletno pogodbo in slabih 144 milijonov evrov. Vse od uspešno prestane operacije Durant okreva ravno v New Yorku, kjer naj bi se zglasili vsi potencialni snubci.

Poleg dveh naslovov je bil Durant v letih 2017 in 2018 tudi najkoristnejši igralec velikega finala lige NBA, kot rečeno pa so Bojevnikom letos načrte prekrižali Toronto Raptorsi, ki so osvojili enega najbolj nepričakovanih naslovov v zgodovini lige. Durant je bil od pete tekme polfinala zahodne konference, v katerem so Warriorsi premagali Houston Rocketse, poškodovan, nato pa se je po več kot mesecu vrnil v ekipo sredi finalne serije, a zdržal vsega 12 minut, ko si je strgal tetivo. Povprečno v karieri dosega 27 točk in 7,1 skoka na tekmo, njegov met v karieri pa je kar 49,3-odstoten za dve in 38,1-odstoten za tri. Proste mete zaenkrat izvaja z 88,3-odstotno natančnostjo.

KNICKS

NETS

CLIPPERS

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krneki_123
29. 06. 2019 19.44
KD come to Dallas and conquer the West..
PartyTime
29. 06. 2019 13.31
-2
Upam, da greta Durant in Irving v knickse in da bomo končno po 150 letih gledal Knickse v Playoffu. Jih sicer glih ne prebavlam, samo si pa brez njih tut ne predstavljam NBA-a...
papa štrumf
29. 06. 2019 12.15
+1
U Lakerse nej gre,da vdmo kako bo še z lebronom igrov ;)