Košarka

Durantova saga bi se lahko zavlekla, spogleduje se z Miamijem in Phoenixom

Ljubljana, 05. 07. 2022 13.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kje bo kariero nadaljeval Kevin Durant, se sprašuje košarkarska javnost. 33-letnik je pred dnevi dal vedeti, da si želi zapustiti Brooklyn Nets, s katerimi ima pogodbo podpisano še za štiri sezone. Prav zaradi tega je jasno, kdo bo imel v iskanju zamenjave, ki bi zadovoljila obe (ali vse) strani, glavno besedo.

Kevin Durant ima pogodbo sklenjeno do konca sezone 2025/2026, zato se Brooklynu pri iskanju zamenjave nikamor ne mudi.
Kevin Durant ima pogodbo sklenjeno do konca sezone 2025/2026, zato se Brooklynu pri iskanju zamenjave nikamor ne mudi. FOTO: AP

Čeprav je Kevin Durant sam zahteval zamenjavo, imajo pri Brooklyn Netsih vse karte v svojih rokah. V teoriji bi ga, če zanj ne prejmejo ustrezne ponudbe, lahko postavili na hladno, česar si seveda nihče ne želi, a ta možnost še vedno obstaja. Zato ni povsem nemogoče, da bomo Duranta še kdaj videli v dresu Mrežic. 

Si pa verjetno obe strani želita tudi, da bi zanj čim prej našli zadovoljivo ponudbo. V zvezi s tem se v ameriških medijih najbolj omenjata dve možnosti: Phoenix Sunsi in Miami Heati, za katere se bojda zanima tudi Durant sam. 

Težava pa je, ker tako Miami kot Phoenix v tem trenutku nimata veliko košarkarjev, ki bi jih lahko realistično vključila v zamenjavo za Duranta. Pri New York Postu so se poigrali z možnimi variantami in s pomočjo virov znotraj lige NBA prišli do zaključka, da se trenutno kot najbolj ustrezen ponudnik za Duranta zdijo Toronto Raptorsi, ki pa se bojda ne želijo odreči mlademu upu Scottiju Barnesu.

Scottie Barnes naj bi bil zelo zanimiv za Brooklyn, a se mu pri Torontu niso pripravljeni odreči, poročajo ameriški mediji.
Scottie Barnes naj bi bil zelo zanimiv za Brooklyn, a se mu pri Torontu niso pripravljeni odreči, poročajo ameriški mediji. FOTO: AP

Za Durantov povratek naj bi se, kot še navajajo, zagreli tudi aktualni prvaki Golden State Warriorsi, s katerimi je krilni košarkar v letih 2017 in 2018 osvojil svoja edina šampionska prstana. Obakrat je bil razglašen tudi za MVP-ja finala. A dobro obveščeni The Athletic je že pred časom poročal, da v San Franciscu v zameno za Duranta niso pripravljeni ponuditi dovolj, da bi zadovoljili apetite vodilnih v Brooklynu. 

NY Post še dodaja, da se Brooklynu iz že omenjenih razlogov nikamor ne mudi. Če do začetka priprav ne bodo prejeli zadovoljive ponudbe, bodo na pripravljalnem kampu najverjetneje skušali še enkrat združiti svoja glavna zvezdnika. Doslej se ta kombinacija ni izkazala za uspešno, bo v prihodnje drugače? 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.