Košarka

Duščak: S pravo energijo in takšno spodbudo iz okolice lahko veliko dosežemo

Ljubljana, 06. 02. 2021 21.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vršilec dolžnosti selektorja slovenske ženske članske košarkarske izbrane vrste Slavko Duščak je bil z zaključkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bosta med 17. in 27. junijem gostila francoski Strasbourg in španska Valencia, vidno zadovoljen. Kako tudi ne, ko pa so njegove varovanke tudi zadnjo kvalifikacijsko preizkušnjo proti sicer borbeni, a skromni Islandiji vzele skrajno resno in jo opravile z odliko ter posledično dosegle visoko zmago (96:59).

Slavko Duščak je na tekmi proti Islandiji priložnost za igro ponudil prav vsem košarkaricam, ki jih je imel na voljo za zadnji, ljubljanski mehurček, v katerem so Slovenke le še potrdile, da (trenutno) spadajo v širši evropski vrh. 

Tako na četrtkovi tekmi proti Bolgariji (71:66) kot tudi na sobotnem obračunu z Islandkami so slovenske reprezentantke prikazale visoko raven profesionalnosti in predanosti dresu z državnim grbom, kar je posledično privedlo do novih dveh zmag in dodatnega dviga že tako hitro naraščajočega ugleda naše ženske izbrane vrste v košarkarski Evropi. Košarkarice s skrajnega severa star celine niso bile kos razpoloženim Duščakovim "raketam", ki so iz minute v minuto višale svojo prednost, ki je ob zadnjem zvoku sirene znašala 37 točk. "Zabeležili smo novo zmago, izpolnili načrt, preživeli zadnjo tekmo brez poškodb in zasluženo osvojili prvo mesto v skupini brez poraza.," so bile uvodne misli v.d. selektorja po šesti zaporedni zmagi v tem kvalifikacijskem ciklu, ki z veseljem spremlja progresiven razvoj kapetanke Nike Barič in druščine.

"Dekleta so vselej izkazovala svojo naklonjenost reprezentanci. Ta jim pomeni veliko, ogromno, zato ne presenečajo doseženi rezultati v zadnjih šestih letih. Ti so posledica sistematičnega in dolgotrajnega dela pod vodstvom Damirja Grgića," poudarja Duščak, ki si je oddahnil, da na zadnjih dveh tekmah ni prišlo do kakšne poškodbe. "Ob tem, da smo več kot zasluženo osvojili prvo mesto v naši kvalifikacijski skupini, je velika stvar, da smo zadnjo tekmo preživeli brez poškodb. Na obeh tekmah smo pokazali zavidljivo raven košarkarskega znanja, pristopa, energije in še bi se kaj našlo. zadovoljen sem s prikazanim," je ponovil nekdanji košarkar in na koncu pristavil: 

"Reprezentanca raste iz tekme v tekmo, ima pravo energijo in spodbudo iz okolice, tako da si lahko tudi na evropskem prvenstvu obetamo lepe predstave in opazne dosežke."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.