Košarka

Dvojna okrepitev novomeške Krke

Novo mesto, 03. 07. 2020 13.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarski klub Krka nadaljuje s sestavo ekipe za novo sezono. Po Nejcu Bariču sta ekipo okrepila Jan Kosi in Jan Rebec.

Jan Kosi
Jan Kosi FOTO: Twitter

Jan Kosi (204 cm, 1996) je športno pot začel v Elektri Šoštanj, kjer je igral med letoma 2013 in 2016. Zadnja štiri leta je preživel v Kopru, kjer je bil član Kopra Primorske. Z ekipo je osvojil tri zaporedne pokalne naslove, lani je bil tudi državni prvak. Kosi je tudi občasni slovenski reprezentant. V minuli sezoni je v državnem prvenstvu beležil po 6,1 točko in 4,2 skoka.

Jan Rebec (192 cm, 1993) je s košarko pričel v domači Pivki, potem pa igral za ŠD Koš Koper. Iz Pivke v Koper se je preselil star 13 let, ostal pa je pet sezon. V Pivki je nadaljeval v 3. ligi, potem pa igral za Ajdovščino, LTH Castings Škofjo Loko, Šenčur GGD, Petrol Olimpijo in Šentjur. Za ekipo Šentjurja je v lanski sezoni v slovenski ligi vknjižil po 11,6 točke, 3,5 skokov in 2,7 podaj.

"V člansko ekipo smo dodali še dva igralca, ki sta že okusila igranje v ligi Aba. Verjamemo, da bosta v dresu Krke naredila še korak naprej. S prihodom Jana Kosija in Jana Rebca nadaljujemo gradnjo slovenskega ogrodja ekipe," je ob tem dejal novi športni direktor kluba Jure Balažič.

"Zelo sem vesel, ker sem dobil priložnost, da v Krki pokažem, kaj znam. S svojim načinom igre prinašam agresivnost v obrambi, to bo moja prva naloga, to od mene pričakuje trener. Lahko obljubim, da bomo na vsaki tekmi dali vse od sebe in skušali zbrati čim več zmag," zadovoljstva ni skrival Rebec. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.