Košarka

Edo Murić: Novi selektor? Poznamo se že vrsto let

Ljubljana, 24. 11. 2020 14.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kapetan slovenske moške članske košarkarske izbrane vrste Edo Murić je v pogovoru z novinarji poudaril, da sta pred našimi košarkarji zelo pomembna obračuna z Madžarsko in Ukrajino v kvalifikacijah za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2022. Čeprav selektor Aleksander Sekulić ne bo mogel računati na zlato trojico iz Carigrada, Klemna Prepeliča, Žigo Dimca in Alekseja Nikolića, je cilj povsem jasen: dve zmagi. Obe tekmi si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Kanalu A in Voyo.

Najprej bo v soboto obračun z neugodnimi Madžari, ki so na prvi tekmi premagali slovenske košarkarje in jim močno načeli samozavest pred domačim obračunom z Avstrijo. Tega so varovanci nekdanjega selektorja Radovana Trifunovića dobili precej težje, kot so pričakovali.

Kvalifikacijska obračuna slovenske košarkarske reprezentance proti Madžarski (v soboto, 28. 11., ob 20.10) in Ukrajini (v ponedeljek, 30. 11., ob 20.10) si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Kanalu A in VOYO!

Pred novima kvalifikacijskima preizkušnjama ima torej slovenska reprezentanca eno zmago in en poraz. Novi selektor Aleksander Sekulić je reprezentante zbral prejšnjo nedeljo, a prvega pravega treninga v polni postavi še niso opravili. Kot zadnjega so čakali Jordana Morgana, ki uspešno igra v Turčiji, danes pa sta na videokonferenci prve občutke iz tako imenovanega ljubljanskega mehurčka s predstavniki "sedme sile" delila kapetan Edo Murić in organizator igre Luka Rupnik. "Za zdaj vse poteka na vrhunski ravni. Zdaj smo vsi zbrani, kot zadnji se nam je priključil Morgan, za katerim je sicer naporna pot iz Turčije, tako da bomo uvodni trening v polni sestavi opravili danes zvečer (torek, op. p.). Kar se samega pristopa, želje in motiva tiče, ne bo nobenih težav. Z novim selektorjem se poznamo že vrsto let, med nami obstaja dolgoletno vzajemno spoštovanje, tako da o kakršnem koli pomanjkanju ali nespoštovanju avtoritete ni treba izgubljati besed. Vemo, zakaj smo se zbrali v Stožicah, smo profesionalci, ki si želijo doseči novi zmagi," je uvodoma dejal 29-letni košarkar Cedevite Olimpije, ki je počaščen, da bo na naslednjih dveh kvalifikacijskih tekmah proti Madžarski in Ukrajini nosil kapetanski trak.

Kapetan slovenske košarkarske izbrane vrste Edo Murić verjame v uspeh na prihajajočih dveh kvalifikacijskih obračunih z Madžarsko in Ukrajino.
Kapetan slovenske košarkarske izbrane vrste Edo Murić verjame v uspeh na prihajajočih dveh kvalifikacijskih obračunih z Madžarsko in Ukrajino. FOTO: Košarkarska zveza Slovenije

Madžarski vrniti za zadnji poraz
"Ni večje časti od tega, da si kapetan slovenske reprezentance. Glede na to, da sem v trenutni zasedbi košarkar z največ nastopi za izbrano vrsto, so me soigralci izbrali za kapetana. Vse, kar lahko obljubim, je, da bom v vsakem trenutku dal vse od sebe in skušal prispevati svoj delež k uspehom naše reprezentance. Kar se samega igralskega kadra tiče, vemo, da so tokrat izostali trije zelo pomembni člani te reprezentance. Nekaj se bo zagotovo poznalo na igrišču, a verjamem, da imamo kljub številnim odsotnostim dovolj kakovosti, da dobimo naslednji tekmi. Madžare smo že spoznali, medtem ko smo z Ukrajinci nazadnje igrali v predhodnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Zagotovo nas čakata zahtevni preizkušnji, a igramo doma, čeprav brez navzočnosti gledalcev. Od prve sekunde se moramo postaviti kot favoriti," odločno pravi Edo Murić, ki je v zadnjem obdobju v klubskem dresu Cedevite Olimpije prikazal nekaj resnično odličnih partij.

"Upam, da bom dobro klubsko formo prenesel tudi na reprezentančno raven. Vedno sem bil maksimalno prilagodljiv in tudi tokrat ne bo nič drugače. Veselim se že prve tekme proti Madžarski, ki ji moramo vrniti za zadnji poraz. Kot sem uspel videti tudi pri soigralcih, so na reprezentančni zbor prišli v dobrem stanju. Z veliko željo, motivom in odgovornostjo bomo storili vse, da osvojimo maksimalno število točk," je še pristavil mlajši od bratov Murić.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

starcov
24. 11. 2020 15.27
+3
dimca boljš da ni