Košarka

Edo Murić: Ko enkrat to začutiš, boš naredil vse, da boš znova tam

Ljubljana, 26. 12. 2023 17.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tadej Vidrih, N.M.
Komentarji
3

V sredo si boste lahko na Kanalu A ogledali dokumentarni film 2017. Zlate čase slovenske košarkarske reprezentance je naš novinar Tadej Vidrih podoživel z Edom Murićem. Košarkar pravi, da se velikokrat spomni na te zmagovalne trenutke, ko so dihali kot ekipa in se počutili povsem nepremagljive. "Zdaj, ko razmišljam o tem, dobim kurjo polt," pripoveduje član zlate košarkarske ekipe, ki dobro okreva po poškodbi kolena, ki jo je staknil na zadnji tekmi sezone njegove Cedevite Olimpije.

Edo Murić je prepričan, da je naslov evropskega prvaka v košarki, ki ga je skupaj s slovensko košarkarsko reprezentanco osvojil leta 2017 v Carigradu, uspeh, ki  se ga bo vselej najraje spominjal. Pripoveduje o navijačih, ki so se takrat množično zgrnili v Turčijo, da bi podprli naše košarkarje, pa o sprejemu, ki so jim ga pripravili v Ljubljani. "Zagotovo je to eden izmed mojih oziroma naših največjih uspehov, ki se ga bom spominjal do konca življenja," pove. "Vsako leto si pogledam ta naš finale proti Srbiji. Vidim, kakšna reprezentanca je bila to. Kako letimo. Res smo bili zelo zelo dobri. In po mojem mnenju smo si zaslužili ta naslov. Pokazali smo vsem, kaj lahko naredi moč ekipe. Zelo sem vesel, da smo bili to ravno mi."

Slovenski košarkar trenutno okreva po poškodbi kolena, ki jo je staknil, ko je Cedevita Olimpija še 20. v zgodovini osvojila naslov državnega prvaka. Strgal si je sprednjo križno vez desnega kolena. "Vse gre po planu, vse od operacije pa do okrevanja ni bilo nikakršnih zapletov. Seveda moraš biti zelo potrpežljiv, rehabilitacija je dolga, pomembno pa je, da nimam nikakršnih bolečin. Mislim, da zelo dobro delamo," opiše trenutno stanje.

Seveda si želi, da bo okrevanje še naprej tako dobro, kajti poleti slovenske košarkarje čakajo kvalifikacije, ki bi jih že drugič zapovrstjo popeljale na olimpijske igre, ki bodo tokrat v Parizu. "Ja, zagotovo je naš cilj, da se tja uvrstimo, konec koncev bodo to tudi vsi od nas pričakovali. Zelo smo motivirani, igrali bomo proti dobrim ekipam, kar je za nas morda celo bolje. Proti boljšim ekipam boljše igramo. Upam, da bodo vsi fantje ostali na nivoju, na katerem igrajo danes."

Ko beseda nanese na raven igre, zagotovo ne gre izpustiti našega Luke Dončića, ki letos v najmočnejši košarkarski ligi na svetu naravnost blesti. Na božični dan je 'Luka Magic' dosegel tudi mejnik 10.000 točk v ligi NBA. "Luka je res neverjeten, spet se smeji in uživa v košarki. Očetovska vloga mu očitno še posebej dobro dene. Nasmejan je, in ko Luka tako igra, vsi vemo, da nima meje. Želim mu samo veliko zdravja, ker vemo, da če bo zdrav, nas bo vse delal ponosne."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bandit1
27. 12. 2023 17.55
Edo manjka Kokoškov.
Amor Fati
27. 12. 2023 09.56
+1
Uzitek vas je bilo gledat. Vsake toliko casa si ogledam vaso pot do medalje na svojem telefonu. Krasil vas je izjemen duh.
Apoteka
26. 12. 2023 20.16
+3
Edo je srčen in borben dec...