Košarka

Minnesota je izbrala Anthonyja Edwardsa

New York, 19. 11. 2020 07.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
0

V košarkarski ligi NBA so v noči na četrtek izpeljali nabor. Pravico prve izbire je imela Minnesota, ki je v svoje vrste zvabila 19-letnega Anthonyja Edwardsa. Sicer je 198 centimetrov visoki branilec univerze Georgia v pretekli sezoni v ligi NCAA v povprečju dosegal po 19,1 točke na tekmo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugi je izbiral Golden State, ki je v svoje vrste zvabil centra Jamesa Wisemana, medtem ko se je Charlotte, ki je v lasti bržkone najboljšega košarkarja vseh časov Michaela Jordana, kot tretji po vrsti odločil za razvpitega LaMela Balla.

Deveti po vrsti v 1. krogu je izbiral Washington, ki se je odločil za Denija Avdijo (19 let, 206 cm), košarkarja s srbskim in izraelskim potnim listom, ki igra za izraelsko reprezentanco. Njegov oče je nekdanji košarkar in jugoslovanski reprezentant, ki je igral tudi za beograjsko Crveno zvezdo Zufer Avdija. 

Dallas, kjer blesti Luka Dončić, je v svoje vrste zvabil Josha Greena z univerze Arizona, ki je bil 16. izbor na letošnjem draftu, iz drugega kroga pa Tyrella Terryja iz univerze Stanford. Pri teksaški zasedbi so že naredili prvo kadrovsko potezo, v zameno za Setha Curryja bo iz Philadelphie k njej prišel Josh Richardson ter 36. izbor te ekipe na letošnjem draftu Tyler Bey.

Predstavnika na letošnjem naboru je imela tudi Cedevita Olimpija. Kot 44. je Črnogorca Marka Simonovića izbralo moštvo Chicago Bulls. Enaindvajsetletni krilni center, ki ga je ljubljanski klub lani za dve leti posodil Megi Soccerbet, v ligi Aba letos v povprečju dosega 16,3 točke, 7 skokov ter 1,7 podaje na tekmo ob 51,3-odstotnem metu.

Miami, kjer igra kapetan zmagovite slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu 2017 Goran Dragić, je na letošnjem naboru v prvem krogu izbrala Precious Achiuwa, dozdajšnjega člana ekipe Memphis Tigers v ligi AAC. Nova sezona lige NBA se bo začela 22. decembra, moštva pa bodo v rednem delu odigrala po 72 tekem namesto običajnih 82. 

Anthony Edwards
Anthony Edwards FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.