Košarka

Embiid z ekipo Philadelphie v Orlando poletel v zaščitni obleki

Orlando, 10. 07. 2020 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zvezdnik ekipe Philadelphia 76ers Joel Embiid se je na letalo, ki je 76erse poneslo na prizorišče zaključnega turnirja lige NBA v Orlando, vkrcal v zaščitni obleki. Kamerunski center je bil v zadnjem času glasen kritik po njegovem mnenju pomanjkljivih ukrepov vodstva lige NBA, ki naj igralcev ne bi dovolj zaščitilo pred okužbami.

Več videovsebin
  • Zvezdnik Philadelphie Joel Embiid se je na letalo vkrcal v popolni zaščitni opremi
    02:00
    Zvezdnik Philadelphie Joel Embiid se je na letalo vkrcal v popolni zaščitni opremi
  • Nekatere NBA-ekipe, med njimi tudi Utah Jazz z Rudyjem Gobertom in Donovanom Mitchellom, že trenirajo v Orlandu
    01:46
    Nekatere NBA-ekipe, med njimi tudi Utah Jazz z Rudyjem Gobertom in Donovanom Mitchellom, že trenirajo v Orlandu

 

Joel Embiid se je na letalo v Philadelphii sicer vkrcal dobro razpoložen in z zbranimi navijači tudi poziral za fotografije v zaščitni obleki, ki ji je po poročanju ameriških medijev Kamerunec dodal tudi masko in rokavice. Embiid je še v sredo ostro kritiziral vodstvo lige NBA in dejal, da "sovraži" zamisel o dokončanju sezone, prav tako pa se je lotil po njegovem mnenju pomanjkljivih zdravstveno-varnostnih ukrepov v zabaviščnem parku Walt Disney World, kjer bodo v "mehurčku" športnega centra medijskega velikana ESPN na sporedu vse tekme do konca sezone.

Medtem je na prizorišče na Florido prispela tudi ekipa Indiana Pacers, katere igralci so ob prihodu v hotel nosili majice z napisom "I can't breathe" (Ne morem dihati, op. a.) v podporo protestom, ki so se po Združenih državah Amerike in svetu razširili po smrti temnopoltega Georgea Floyda v policijskem pridržanju v Minneapolisu.

Poleg Washington Wizardsov in Brooklyn Netsov so v četrtek trenirali tudi člani ekipe Utah Jazz. Na parketu se je znašel tudi Francoz Rudy Gobert, čigar okužba z novim koronavirusom je sredi marca tudi ustavila dogajanje v ligi NBA. Gobertu, ki je tik pred potrditvijo okužbe z nepremišljenim in nevarnim ravnanjem jezil kritično javnost ter soigralce, se je na igrišču pridružil tudi klubski soigralec Donovan Mitchell, pri katerem so marca prav tako potrdili okužbo. Veliko je bilo v zadnjih mesecih govora o odnosu med omenjenima košarkarjema, ki naj bi ga marčevski dogodki močno načeli.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ska1
10. 07. 2020 19.34
+1
ta ga bo cez gleznje dobil...
BobbyP
10. 07. 2020 18.02
+13
Tip je iz Kameruna. Ta je odporen na Covid, ptičjo in svinjsko gripo skupaj. 🙄