Košarka

Embiida čaka huda kazen za izjavo: Sodniki so jeb**o zanič!

Philadelphia, 13. 02. 2019 10.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub temu da so Philadelphia 76ersi pred dnevi s prihodom Tobiasa Harrisa sestavili zvezdniško peterico in oddali resno kandidaturo v boju za uvrstitev v veliki finale lige NBA, so bili za stare znance z vzhodne obale v torek zvečer spet usodni Boston Celticsi. Center 76ersov Joel Embiid po porazu pred domačimi navijači s 109 : 112 ni mogel skriti nezadovoljstva.

Nezadovoljni Embiid (na fotografiji) med tekmo z Bostonom.
Nezadovoljni Embiid (na fotografiji) med tekmo z Bostonom. FOTO: AP

Po koncu novinarske konference je Joelu Embiidu "ušlo". 24-letni Kamerunec je tik pred odhodom z odra v mikrofone zabrusil: "Sodniki so jeb**o zanič!"

Joel Embiid na novinarski konferenci po tekmi z Bostonom v domači Philadelphii:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Udeleženca tekme zvezd v vrstah Philadelphia 76ersov brez dvoma čaka kazen vodstva lige NBA, potem ko je Boston Celticsom nasul 23 točk in dodal še 14 skokov. Sodniki so mu dosodili pet osebnih napak, tako kot članu Bostona Alu Horfordu, s katerim sta se večino tekme ruvala pod košema.

Vrhunci tekme Philadelphia 76ers ‒ Boston Celtics:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kar nekaj pripomb, ne sicer tako javnih in neposrednih, je imel v tej sezoni na delo delivcev pravice tudi slovenski zvezdnik Dallas Mavericksov Luka Dončić, ki mu sodniki v prodorih le redko dosojajo prekrške. Na tekmi z Atlanta Hawksi se je Dallasov trener Rick Carlisle celo tako razburjal, da je bil naposled izključen.

Brown: Imamo povsem novo ekipo
Pri Embiidovem izpadu so najverjetneje "sodelovale" tudi že dolge frustracije, ko gre za tekme z bližnjimi sosedi iz Massachusettsa, ki se po torkovi zmagi ponašajo z medsebojnim izkupičkom 10-2, če upoštevamo še tekme minule sezone. Kelti so bili za 76erse usodni tudi v polfinalu vzhodne konference, ko je bil skupni izid 4 : 1, v tej sezoni jih philadelphijska ekipa v treh poskusih še ni uspela premagati.

"Če me skrbi? Ne, niti približno," je bil kratek trener Sixersov Brett Brown, ki so ga vprašali, če serija neuspehov proti Bostonu že načenja samozavest njegovih fantov. "Povsem novo ekipo imamo. Zgolj kakšno minuto smo skupaj. Niti ne razmišljam o tem vsem ... Navdušen sem, da lahko igram s temi fanti."

'Neumen sem!'
Embiid je ob svojem javnem nastopu, ko se ta še ni izjalovil, sicer tudi povedal, da je "idiot" in da bi moral bolje odigrati v zadnjih napadih, ko je mislil, da ima njegova ekipa na voljo še eno minuto odmora.

"Nisem razmišljal o situaciji in tem, da nimamo minute odmora. Mislil sem, da ga imamo, takoj, ko sem vrgel, sem pogledal in rekel: 'Neumen sem!' A kot sem rekel to je moja napaka. Moram biti boljši," je še povedal Embiid.

TEKMA

MVP

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ONLY FACTS
13. 02. 2019 14.24
+5
Saj ni nič narobe povedal...