Košarka

Embiidovih 40 potopilo Utah, nov poraz Lakersov

Philadelphia, 04. 03. 2021 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Poleg obračuna med Dallasom in Oklahomo je bilo v ligi NBA v noči na četrtek odigranih še devet tekem. V dvoboju vodilnih ekip obeh konferenc je Philadelphia 76ers po podaljšku ugnala Utah Jazz (131:123), v pravo rezultatsko krizo pa so zapadli aktualni prvaki iz Los Angelesa, ki so proti Sacramento Kings izgubili še šestič na zadnjih osmih tekmah (120:123).

Igralec večera je bil Joel Embiid, ki je kot edini dosegel vsaj 40 točk, obenem pa je svoji ekipi pomagal do zmage proti najboljšemu moštvu rednega dela.
Igralec večera je bil Joel Embiid, ki je kot edini dosegel vsaj 40 točk, obenem pa je svoji ekipi pomagal do zmage proti najboljšemu moštvu rednega dela. FOTO: AP

Joel Embiid je proti vodilni ekipi lige NBA zablestel v polnem sijaju. 40 točkam je dodal še izjemnih 19 skokov, malo pred koncem rednega dela pa je zadel zelo pomembno trojko za izenačenje in posledični podaljšek. V dodatnem času je na sceno stopil še Tobias Harris, ki je tedaj dosegel 11 od svojih 22 točk, za pomembno zmago Philadelphie, ki se je s tem utrdila na prvem mestu vzhodne konference. Tudi Utah na drugi strani pa kljub porazu ostaja prvouvrščeno moštvo zahoda. 

Obračun je vključeval kar štiri košarkarje, ki bodo v noči na ponedeljek zaigrali na tekmi vseh zvezd. Poleg Embiida je to čast pri Philadelphii dobil še Ben Simmons, pri Utahu pa Donovan Mitchell in po mnenju mnogih najboljši obrambni košarkar lige Rudy Gobert. Niti izjemni Francoz pa tokrat ni mogel preprečiti strelske eksplozije Embiida, ki je po tekmi dejal, da je na takšnih obračunih še posebej motiviran. "To so spopadi, na katerih si še posebej želim dominirati, pa tudi dokazati, kako odlično ekipo imamo." 

Zelo razpoložen je bil tudi Zach LaVine, ki je ob zmagi Chicaga proti New Orleansu dosegel 36 točk in osem asistenc.
Zelo razpoložen je bil tudi Zach LaVine, ki je ob zmagi Chicaga proti New Orleansu dosegel 36 točk in osem asistenc. FOTO: AP

Nov poraz okrnjenih Lakersov
Aktualni prvaki so po odličnem uvodu v sezono zapadli v pravo rezultatsko krizo, v kateri jim prav nič ni pomagalo, da so proti Sacramentu pogrešali oba svoja največja zvezdnika LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa. Zablestel je Buddy Hield z 29 točkami, čeprav je bil pred tekmo celo pod vprašajem, saj je imel težave z otečenim gležnjem. To je bila za kralje šele druga zmaga na zadnjih 12 tekmah in lep obliž na rane na minuli poraz proti Charlottu, ko so v zadnjih 69 sekundah zgrešili kar pet prostih metov in tako zapravili prednost osmih točk. 

"Dame time" 
Izjemno zanimivo srečanje smo spremljali v Portlandu, kjer so gostujoči bojevniki iz Golden Stata skoraj celotno tekmo vodili, v zadnjih minutah pa je na sceno stopil kdo drug kot Damian Lillard. Organizator igre domačih je dve minuti pred koncem s hitro trojko najprej izenačil, 14 sekund do zvoka sirene pa je s še eno poskrbel za zmago svoje ekipe. V zadnjem napadu je Draymond Green sicer zadel polaganje za izenačenje, a je ob tem storil prekršek v napadu. Lillard in Carmelo Anthony sta pri Portlandu dosegla po 22 točk, Stephen Curry na drugi strani pa je tekmo končal s kar 35. 

Liga NBA, 4. marec, izidi:
Toronto Raptors - Detroit Pistons 105:129 
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 111:114 
Philadelphia 76ers - Utah Jazz 131:123 (podaljšek) 
Houston Rockets - Brooklyn Nets 114:132 
Orlando Magic - Atlanta Hawks 112:115 
Minnesota Timberwolves - Charlotte Hornets 102:135 
New Orleans Pelicans - Chicago Bulls 124:128 
Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 87:78
(Luka Dončić ni zaigral za Dallas zaradi težav s hrbtom) 
Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 108:106 
Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 123:120 
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.