Košarka

ESPN: Ne k Dragiću, Anthony se seli v Houston k Hardnu in Paulu

Houston, 13. 08. 2018 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prihajajoča sezona severnoameriške lige NBA je že zdaj ena najtežje pričakovanih v zgodovini, tudi za slovenske ljubitelje košarke, ker bo v vrstah Dallas Mavericks debitiral Luka Dončić. Ameriške privržence oranžne žoge pa trenutno bolj vznemirjajo odmevne selitve igralcev v klube zahodne konference, zadnji med njimi je Carmelo Anthony, ki naj bi okrepil vrste Houston Rockets.

Carmelo Anthony z izbranko La La.
Carmelo Anthony z izbranko La La. FOTO: AP
Anthony je trenutno prost igralec, enoletna pogodba pa bi mu pri Rockets po informacijah ESPN prinesla 2,4 milijona dolarjev (2,1 milijona evrov). Ob prihodu na trg prostih igralcev je prejel tudi zadnjo plačo, ki bi mu pripadala po pogodbi za sezono 2018/19, gre za okoli 22 milijonov evrov, dva milijona pa je zaradi odkupa pogodbe dobila Atlanta.

Tako je poročal ESPN, ki trdi, da bo dogovor za selitev Carmela Anthonyja iz Oklahoma City Thunder v Houston Rockets potrjen v ponedeljek. Ameriški reprezentant, ki je desetkrat nastopil na tekmi All-Star, bi lahko pristal tudi v Atlanti, ki se je na letošnjem naboru odmevno odpovedala Luku Dončiću, a zdaj se zdi, da ga bo pod svoje okrilje vzela zvezdniška ekipa iz Teksasa, ki si po letih razočaranj želi na sam vrh.

Anthony se je na novo sezono pripravljal z zvezdnikoma raket Chrisom Paulom in najkoristnejšim igralcem minule sezone Jamesom Hardnom, 34-letnik, ki je bil še lani med najbolje plačanimi igralci v ligi, pa čaka na začetek svoje 16. sezone v elitnem severnoameriškem tekmovanju. Po opravljenem zdravniškem pregledu naj bi po poročanju ESPN tudi podpisal pogodbo.

Slaba sezona v Oklahomi
V vrstah Denver Nuggets, New York Knicks in Oklahoma City Thunder je v povprečju dosegal 24,1 točke na tekmo, a se lani pri gromih ni izkazal v družbi izvrstnih strelcev Russella Westbrooka in Paula Georga, ko je njegovo povprečje padlo na 16,2 točke (32,1 minute na tekmo). Houstonu bo njegov prihod zelo dobro del, saj je Trevor Ariza odšel k Phoenix Suns, ki jih vodi nekdanji selektor slovenske izbrane vrste Igor Kokoškov, Luc Mbah a Moute pa je podpisal z Los Angeles Clippers.

Anthonyja bi kot že rečeno lahko vzela Atlanta, ki ga je 25. julija dobila "v paketu" po menjavi igralcev med tremi moštvi, sokoli pa so dobili tudi prvi izbor Oklahome na naboru leta 2022 ter Justina Andersona iz Philadelphia 76ers. A tako, kot se je odmevno odpovedala Dončiću, je Atlanta obrnila tudi hrbet Anthonyju, ki bo kot vse kaže v kratkem predstavljen kot okrepitev Houstona.

Rakete so se v minuli sezoni lige NBA močno približale temu, da bi ustavile šampionski pohod Golden State Warriors, ki pa so proti Teksašanom dobili odločilno sedmo tekmo konferenčnega finala in nato v velikem finalu premagali Cleveland Cavaliers. Anthony je po nekaterih informacijah razmišljal tudi o tem, da bi podpisal za Miami Heat, kjer igra Goran Dragić, a sta ga med sestankom v Las Vegasu očitno uspela prepričati generalni direktor Houstona Daryl Morey in trener Mike D'Antoni.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.