Košarka

Glasovanje uspešno: NBA potrdila format z 22 ekipami v Orlandu

New York, 04. 06. 2020 19.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
5

Po poročanju ameriškega medijskega giganta ESPN so lastniki klubov lige NBA z glasovanjem potrdili, da se bo sezona 2019/20 nadaljevala z 22 ekipami 31. julija v Orlandu. A do končne potrditve načrta mora zeleno luč, med drugim, prižgati tudi sindikat košarkarjev.

Luka Dončić (levo) in njegov latvijski soigralec v vrstah Dallas Mavericksov Kristaps Porzingis.
Luka Dončić (levo) in njegov latvijski soigralec v vrstah Dallas Mavericksov Kristaps Porzingis. FOTO: AP
Po informacijah ESPN in The Athletic je proti ponovnemu zagonu kot edino glasovalo moštvo Portland Trail Blazers. Da je bil predlog sprejet, je moralo za nadaljevanje sezone glasovati 23 od 30 ekip. Morebitna zadnja tekma sezone bo odigrala 12. oktobra, ko je načrtovana sedma tekma finala.

Glasovanje lastnikov klubov je nov velik korak proti nadaljevanju prekinjene sezone 2019/20, ki jo je ustavil pozitiven bris košarkarja ekipe Utah Jazz in francoske reprezentance Rudyja Goberta. Izvedbo načrta mora sicer potrditi tudi Sindikat košarkarjev lige NBA (NBAPA). Zaenkrat načrt, pod katerega se je podpisal komisar lige NBA Adam Silver, predvideva izvedbo vseh tekem končnice in tudi dodaten "play-in" za odločanje o zadnjih nosilcih v obeh konferencah, če bo to potrebno.

SportsCenter, ki spada pod ESPN, je prvi delil novico in jo proslavil na svojevrsten način:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tekme bo gostil kompleks medijskega konglomerata ESPN, tako imenovani Wide World of Sports Complex, ki je del zabaviščnega parka Walt Disney World v okolici Orlanda. Do končne potrditve načrta in dejanske izvedbe bo moralo vodstvo lige NBA seveda preskočiti še številne ovire, v najboljšem primeru pa bi se sezona začela konec julija po več kot dvotedenskem "trening kampu", najverjetneje prav tako v Orlandu. Odigrali bodo osem tekem, ki bodo sodile še v seštevek rednega dela sezone, nato sledijo morebitne "play-in" tekme, če bodo sploh potrebne (v primeru, da bo devetouvrščena ekipa zaostajala za več kot štiri zmage od osme, jih ne bodo priredili). Med 22 ekipami jih je devet iz vzhodne in 13 iz zahodne konference.

Vsakodnevna testiranja
Na Vzhodu so to Milwaukee, Toronto, Boston, Miami (Goran Dragić), Indiana, Philadelphia, Brooklyn, Orlando in Washington, na Zahodu pa Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers, Denver (Vlatko Čančar), Utah, Oklahoma City, Houston, Dallas (Luka Dončić), Memphis, Portland, New Orleans, Sacramento, San Antonio in Phoenix.  Gre za 16 moštev, ki so na mestih, ki prinašajo nastop v končnici, ter šest ekip, ki je od teh mest oddaljeno šest zmag ali manj. Morebitna zadnja tekma sezone bo odigrala 12. oktobra, ko je načrtovana sedma tekma finala.

Igralci bodo v Orlandu podvrženi vsakodnevnim testom na covid-19, ob vsakem pozitivnem izvidu pa bo igralcem ukazana karantena in zdravljenje. Tekme se zaradi tega ne bi prekinile. NBA je ustavila vse aktivnosti 11. marca, ko je bil center Utaha Gobert na testiranju pozitiven na okužbo z novim koronavirusom. Dončićevi Mavsi so ob prekinitvi zasedali sedmo mesto na zahodu, medtem ko je bil Čančar z Nuggetsi tretji. Na Vzhodu je Dragić z moštvom Miami Heat zasedal četrto mesto. Gledalcev na tribunah seveda ne bo, vstopa ne bodo imeli niti na območje kompleksa. Vsakodnevno bodo izvedli več tekem, najverjetneje ob četrtkih in petkih, dogajanje pa naj bi močno spominjalo na turnirje študentske lige NCAA, je poročal USA Today.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bibi Grozni
04. 06. 2020 21.55
+5
Upajmo, da bosta Luka in njegova ekipa Dallas Mavericks zmagala.
Bibi Grozni
04. 06. 2020 21.52
+2
JOSEPH HAYDN
04. 06. 2020 20.34
+8
Nekdo se pa močno trudi, da bi Zion igral v končnici pa tut če se spremeni format tekmovanja. Tole favoriziranje amerikancev je ze prevec očitno
Uporabnik458403
04. 06. 2020 21.30
-1
Igra le 22 ekip katere imajo moznost, da se uvrstijo v koncnico......... To pomeni le 8 ekip......... Zion je pac 1 izbor in ce se njega pairnisko izloci bo najvec izgubila cela liga
VednoRealen
04. 06. 2020 21.43
+0
Kako si pameten ej, ce bi se sezona nadaljevala normalno bi Pelicansi imeli vec moznosti za playoff kot pa sedaj. Preostal urnik so imeli najlazji od vseh ekip, medtem ko so Grizzliji imeli enga najtezjih, zdaj pa vsi igrajo proti samim kvalitetnim ekipam. Pelicansi so s tem formatom izgubili vso prednost.