Košarka

Olimpija v katastrofalnem prvem polčasu zapravila možnost za zmago

Badalona, 29. 10. 2019 21.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
1

Košarkarji Cedevite Olimpije tudi po petem krogu v evropskem pokalu ostajajo brez zmage. Tokrat je bil od Ljubljančanov boljši španski Juventut, za katerega nastopata tudi Klemen Prepelič in Alen Omić. Zmagovalec je bil bolj ali manj znan že po prvem polčasu, ki so ga domači dobili za 20 točk. Na koncu je bilo 101:81.

Slaven Rimac z varovanci ne najde recepta za uspeh na evropski sceni.
Slaven Rimac z varovanci ne najde recepta za uspeh na evropski sceni. FOTO: Miro Majcen

Košarkarji Cedevite Olimpije so niz porazov v evropskem pokalu podaljšali na pet. Na gostovanju pri Joventutu iz Badalone so izgubili z dvajsetimi točkami razlike. Po petih krogih so Ljubljančani še naprej edina ekipa brez zmage v skupini C. S tem imajo vedno manj možnosti za osvojitev enega od prvih štirih mest, ki vodijo v drugi del tekmovanja. Do konca prvega dela jih čaka še pet tekem, naslednja 6. novembra v gosteh proti Darušafaki iz Istanbula. Medtem ko Cedevita Olimpija v ligi Aba niza zmage in je po štirih krogih še brez poraza, v Evropi kaže povsem drug obraz. Tokrat se je od dveh točk praktično poslovila že v prvem polčasu, v katerem je prejela kar 61 točk. Domačini so tako ob polčasu vodili z dvajsetimi točkami prednosti in jih v nadaljevanju brez težav zadržali.

Pri gostih sta bila najboljša strelca Codi Miller-McIntyre z 18 točkami in Marko Simonović, ki jih je dosegel šestnajst, pri domačih pa je največ točk dosegel slovenski reprezentant Klemen Prepelič (17 točk, 7 podaj). Devet točk in šest skokov je za Joventut dodal Alen Omić.

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Viejo cabron
30. 10. 2019 08.45
+1
To je leto učenja!