Košarka

Prepelič eden od junakov prestižne zmage Valencie, Šiško z Bayernom izgubil

Atene, 27. 11. 2020 22.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Valencia s Klemnom Prepeličem je v 11. krogu Eurolige prišla do zmage na zahtevnem gostovanju pri Fenerbahčeju (86:90), manj uspešen pa je bil v gosteh münchenski Bayern, ki je tudi s pomočjo Žana Marka Šiška izgubil pri Panathinaikosu (83:76). Na zadnji petkovi tekmi pa je vodilna Barcelona presenetljivo izgubila pri francoskem Asvelu (80:68).

Klemen Prepelič nadaljuje z odlično formo, njegova Valencia pa ostaja pri vrhu Eurolige.
Klemen Prepelič nadaljuje z odlično formo, njegova Valencia pa ostaja pri vrhu Eurolige. FOTO: Fiba

Panathinaikos je zasluženo premagal nemške goste, potem ko je od sredine prve četrtine ves čas vodil. Razlika je bila nekajkrat tudi dvomestna, v samem zaključku pa se ni spustila pod pet točk. Najboljši košarkar pri domačih je bil Nemanja Nedović, ki je s klopi dosegel 17 točk, šest asistenc, tri ukradene žoge in dva skoka. Pri Bayernu je okroglih 20 točk prispeval Vladimir Lučić, kar pa je bilo na koncu premalo. Žan Mark Šiško je odigral 17 minut, dosegel pa je 9 točk (met iz igre 4/5), tri skoke in dve asistenci. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Še pred tem je Valencia na gostovanju pri Fenerbahčeju pripravila preobrat, potem ko je na odmoru pred zadnjo četrtino še zaostajala za pet točk. V zadnjih desetih minutah pa so španski košarkarji dosegli kar 31 točk, domačine pa zadržali pri 22, kar je bilo dovolj za veliko zmago v turški prestolnici. Sam Vam Rossom je pri zmagovalcih dosegel 20 točk in pet podaj, Klemen Prepelič, ki je igral 19 minut, jih je dodal 13, zadel je tri trojke iz sedmih poizkusov. Pri Fenerju jih je Dyshawn Pierre dosegel 18, Ali Muhammed 16, Lorenzo Brown pa 15.

S tretjo zaporedno zmago Valencia ostaja na tretjem mestu euroligaške razpredelnice, za Fenerbahče pa je bil to že četrti zaporedni poraz, po katerem ostaja prikovan na mestih, ki ne prinašajo končnice. Trenutno so Turki šele na 13. mestu. Vodi še naprej Barcelona, ki je tokrat pri Asvelu zabeležila šele drugi poraz v sezoni, ob tem ima tudi osem zmag. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.