Košarka

Eva Lisec po uvrstitvi na EP: Ponosna sem na vse

Ljubljana, 05. 02. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske košarkarice so se še tretjič zapored uvrstile na Eurobasket, potem ko so v četrtek v domačih Stožicah v napeti končnici premagale zasedbo Bolgarije. Gostje so se izkazale za žilave nasprotnice, a tudi po zaslugi najboljše strelke Eve Lisec je Slovenija v kvalifikacijah ostala neporažena (pet zmag). "Čestitke gredo tako strokovnemu štabu kot vsem igralkam. Ponosna sem na vse," je uvodoma dejala s 23 točkami najboljša strelka tekme Eva Lisec.

"Čeprav je bila tekma za Bolgarke bolj pomembna, saj bi si z zmago zagotovile nastop na evropskem prvenstvu, smo nalogo opravile, kot se je od nas pričakovalo. Do konca tekme smo ostale zbrane in zasluženo prišle do nove zmage," je po tekmi s širokim nasmeškom na ustih razlagala Eva Lisec, sicer center slovenske reprezentance. "Veselim se nastopa na evropskem prvenstvu, kjer sem prepričana, da nas čakajo velike in lepe stvari," je zaključila 25-letnica. 

Podobno zadovoljna je bila tudi kapetanka Nika Barič (10 točk), na katero so se v bolgarski izbrani vrsti odlično pripravili. A vseeno je Baričeva potegnila voz, ko je bilo to najbolj potrebno, in sicer v zadnji minuti tekme, ko so se Bolgarke nevarno približale. "Tekme, ki jih moraš zmagati, da si zagotoviš mesto na evropskem prvenstvu, so vedno najtežje. Bolgarke so se dobro pripravile na nas, prikazale najboljšo predstavo v teh kvalifikacijah, toda me smo z izkušnjami in kvaliteto tehtnico prevesile na našo stran. Tretja zaporedna uvrstitev na evropsko prvenstvo je velika stvar za tako majhno državo. Občutki ob tem so fenomenalni," se je smejalo kapetanki. 

Duščak uspešno debitiral
Ognjeni krst v vlogi selektorja – to funkcijo je opravljal povsem nepričakovano, ker zaradi pozitivnega testa na covid-19 v mehurček v Stožicah ni smel selektor Damir Grgić  – je uspešno prestal Slavko Duščak. "Vedeli smo, da bo tekma težka, saj so bile Bolgarke zelo motivirane. V prvem polčasu smo slabo ustavljali njihove mete z razdalje, v drugem smo imeli nekaj težav z igro na cono, a v zaključku tekme smo pokazali kakovost in zasluženo zmagali. Čestitke igralkam in vsem v reprezentanci za tretjo zaporedno uvrstitev na evropsko prvenstvo," je po tekmi poudaril Duščak, sicer oče košarkarja Cedevite Olimpije Dana Duščaka. 

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.