Košarka

CSKA v dramatičnem obračunu vzel mero Realu, Dragić blestel tudi v Pireju

Beograd, Pirej, Moskva, 26. 11. 2020 19.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Moskovski CSKA je na prvi četrtkovi tekmi rednega dela Evrolige na svojem parketu premagal Real Madrid (74:73). Varovance grškega trenerja Dimitriosa Itoudisa, ki je bil nedavno glavni kandidat za prevzem selektorskega mesta pri slovenski članski izbrani vrsti, je do zmage s kar 28 točkami ponesel Mike James. Baskonia je slavila na večernem gostovanju pri Olympiakosu (90:76), spet pa se je izkazal Zoran Dragić.

Itoudis (na fotografiji) je proslavljal veliko zmago.
Itoudis (na fotografiji) je proslavljal veliko zmago. FOTO: AP
Malcolm Delaney je tri sekunde pred koncem podaljška odločil obračun Maccabija in milanskega AX Armanija v Tel Avivu (86:85).

Obračun med moskovskim CSKA in Real Madridom je odločila zadnja minuta, ko je najprej Trey Thompkins v napako petih sekund prisilil Tornikeja Šengelio, nato pa pri dveh točkah zaostanka zadel trojko za vodstvo Reala. Domači zvezdnik Mike James je vseeno našel odgovor in zmagoviti koš dosegel dve sekundi pred koncem, obenem pa izkoristil tudi dodatni prosti met. Skupno se je ustavil pri 28 točkah, medtem ko jih je Šengelia zbral 15 (in dodal še sedem skokov) za ekipo Dimitriosa Itoudisa. Z enajstimi točkami in osmimi skoki se je izkazal tudi Will Clyburn, medtem ko je Nikola Milutinov osmim točkam dodal devet skokov. V tej prvini je bil CSKA tudi odločno uspešnejši od gostov, pri katerih je 15 točk in šest skokov zabeležil Thompkins. To je bila prva tekma za Madridčane po slovesu argentinskega zvezdnika Facunda Campazza, velja pa izpostaviti tudi prispevek Gabriela Decka (14 točk), Anthonyja Randolpha in Sergia Llulla (oba 13). To je že peti poraz v sezoni za Real, čigar izkupiček zdaj znaša 6-5, CSKA pa se je z dvema tekmama več prebil do drugega mesta, za Barcelono, in ima izkupiček 8-3.

Zoran Dragić je z Baskonio na večerni tekmi proti Olympiakosu pomagal prekiniti niz kar 15 porazov svojega moštva v Pireju, kjer Baski niso zmagali od 7. aprila 2007, ko so si proti rdeče-belim v končnici zagotovili napredovanje na zaključni turnir v Atenah. Tokrat je bilo v bližnjem Pireju 90:76, Dragić pa se je izkazal z najboljšim dosežkom sezone, 18 točkami, Pierria Henry pa je dosegel točko manj, a podelil še enajst podaj ter pristavil še šest skokov proti oslabljenim domačinom. Baskonia je tako odlično odgovorila na nedavno razočaranje proti Zenitu in popravila svoj izkupiček na 5-5, vodila pa je praktično vso tekmo. Varovanci Duška Ivanovića so v prvem polčasu denimo vodili že s kar 43:21, a razen približanja v tretji četrtini in na začetku zadnje četrtine rdeče-beli baskovske zmage niso resneje ogrozili. Kostas Sloukas in Giorgos Printezis sta za domače prispevala po 15 točk.

Kljub številnim odsotnostim je Anadolu Efes brez večjih težav v Beogradu premagal Crveno zvezdo (75:64) ter se razveselil šeste zmage v sezoni, medtem ko imajo rdeče-beli ob štirih zmagah zdaj sedem porazov. Efes je nastopil brez Vasilija Micića, Rodrigua Beauboisa, Bryanta Dunstona in Tiborja Pleissa, toda  slavil z 18 točkami Shana Larkina, točko manj je prispeval Adrien Moerman. Crveni zvezdi met, predvsem z razdalje, nikakor ni stekel, šepala pa je tudi igra v obrambi. Prvi strelec Beograjčanov je bil Corey Walden (14), ki je s soigralci sicer obračun dobro začel (8:0), a je Efes hitro odgovoril ter uprizoril občuten rezultatski preobrat. Turki so v prvem polčasu tako vodili s 14 točkami (35:21), kljub nekaj približanjem domačih pa v Beogradu vedno zelo nepriljubljeni trener Ergin Ataman z varovanci ni dovolil presenečenja, čeprav je glede na oslabljen kader morda presenečenje tudi zmaga Efesa. Zenit je slavil na gostovanju pri Žalgirisu (83:75), Austin Hollins je že v prvi četrtini dosegel 13 točk, nato pa se razveselil najboljšega dosežka sezone in se na koncu ustavil pri 20 točkah. Will Thomas jih je pristavil 16, Kevin Pangos pa je 13 točkam dodal še sedem podaj na obračunu z nekdanjimi delodajalci. Žalgiris je s petim zaporednim porazom svoj letošnji izkupiček poslabšal na 5-6, največ točk za zelene je sicer dosegel Marius Grigonis (18).

Izidi rednega dela Evrolige, 11. krog: 

Olympiakos ‒  TD Systems Baskonia 76:90
(Zoran Dragić 18 točk in 2 skoka v 27:42 za Baskonio.)

CSKA Moskva ‒ Real Madrid 74:73
(Anthony Randolph 13 točk, 3 skoki, 1 blokada, 1 ukradena in 1 izgubljena žoga v 22:49 za Real.)

ALBA Berlin ‒ Himki Moscow Region 100:80 
Crvena zvezda mts ‒ Anadolu Efes 64:75
Maccabi Playtika ‒ AX Armani Exchange 85:86 (podaljšek)
Žalgiris ‒ Zenit 75:83

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
27. 11. 2020 09.37
Komaj čakam da pride Itoudis vodit nase. No upam da Rašo misli resno z njim