Košarka

Bayern presenetil Efes, odlični Dragić zadal nov udarec Kokoškovu

Vitoria-Gesteiz, 17. 11. 2020 21.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
0

Bayern, za katerega je štiri točke v dobrih 15 minutah na parketu dosegel slovenski košarkar Žan Mark Šiško, je na gostovanju v Istanbulu v devetem krogu rednega dela Evrolige presenetil lanskoletnega poraženega finalista Anadolu Efes (71:74). Zoran Dragić je bil med najboljšimi posamezniki Baskonie, ki je na domačem parketu zadala nov visok poraz Fenerbahčeju in njegovemu trenerju Igorju Kokoškovu (86:68).

Anadolu Efes (na fotografiji z žogo Dogus Balbay) je moral priznati premoč Bavarcem.
Anadolu Efes (na fotografiji z žogo Dogus Balbay) je moral priznati premoč Bavarcem. FOTO: AP

Anadolu Efes, najboljša ekipa rednega dela odpovedane sezone 2019/20, je postal nova "žrtev" Bayerna, ki pod taktirko Andree Trinchierija za zdaj preseneča kot po tekočem traku. Tokrat so Nemci v zadnji četrtini nadoknadili dvomestni zaostanek in na koncu vknjižili že sedmo zmago (tretjo zaporedno) v novi evropski sezoni ter tako na vrhu lestvice ohranili korak z vodilno Barcelono. Wade Baldwin je bil prvi strelec Bavarcev s 15 točkami in kar enajstimi podajami, s čimer je izboljšal svoj najboljši dosežek v karieri, Jalen Reynolds pa je večji del svojih 14 točk dosegel v ključnih minutah obračuna v zadnji četrtini, ko je najprej izenačil, nato pa zadel tudi za vodstvo rdečih.

Vrhunci tekme Anadolu Efes ‒ Bayern:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Z metom za tri točke je Reynolds izenačil na 70:70, potem ko so Nemci že zaostajali z 52:62, nato pa je z metom "na horuk" minuto pred koncem poskrbel za popoln preobrat in vodstvo z 72:70. Shane Larkin je 17 sekund pred koncem zadel le en prosti met, nato pa je Reynolds zabil žogo skozi obroč. Vasilije Micić ob zvoku sirene ni zadel in ni uspel preprečiti četrtega poraza na osmih tekmah. Tibor Pleiss je bil sicer prvi strelec večera z 18 točkami, Larkin pa se je ustavil pri 12 točkah in sedmih podajah. Žan Mark Šiško je Bayernu do zmage pomagal s štirimi točkami v dobrih 15 minutah igre.

Zmaga Itoudisovega CSKA, Kokoškov nemočem proti Dragiću in Baskonii
Nesojeni selektor slovenske članske reprezentance Dimitrios Itoudis se je razveselil povratka zvezdnika Mika Jamesa in prigarane zmage njegovega CSKA iz Moskve na gostovanju pri Žalgirisu (87:78). Žalgiris se je v zadnji četrtini vrnil v igro za zmago in minuto pred koncem zaostajal le za točko, nato pa je James s svojo četrto trojko pokopal vse upe Litovcev. Dosegel je kar 27 točk, od tega osem v zadnji minuti, ko zeleni sploh niso uspeli zadeti. Will Clyburn je pristavil 13 točk in tudi sam zadel pomemben met za tri točke v zadnjih minutah, Darrun Hilliard je bil tretji strelec CSKA z 12 točkami. Marius Grigonis, najkoristnejši igralec oktobra, je bil z 19 točkami spet prvi strelec Žalgirisa, Thomas Walkup pa jih je zmogel okroglih deset.

Torkov paket tekem sta z ruskim derbijem v Sankt Peterburgu odprla tamkajšnji Zenit in moskovski Himki, ki je na koncu slavil z 88:83. Večer se je končal z obračunom Baskonie in Fenerbahčeja oziroma Zorana Dragića z nekdanjim selektorjem slovenske članske izbrane vrste Igorjem Kokoškovom. Baskonia je slavila s 86:68 in po tem, ko je bil "Fener" osramočen proti španski podprvakinji Barceloni, so aktualni prvaki z Dragićem na čelu Turkom zadali nov visok poraz, h kateremu je Dragić poleg 16 točk v dobrih 24 minutah prispeval še tri skoke in ukradene žoge ter dve podaji. 

Statistika Klemna Prepeliča na tekmi Valencia - Panathinaikos.
Statistika Klemna Prepeliča na tekmi Valencia - Panathinaikos. FOTO: Sofascore.com

Prepelič prvi strelec Valencie ob zmagi nad Paom
To je bila po treh zaporednih porazih prva zmaga za Baske, pri katerih se je še posebej izkazal Alec Peters z osebnim strelskim rekordom (25 točk), ki mu je ob tretji zmagi v tej evropski sezoni dodal še sedem skokov. Rokas Giedratis je prispeval 19 točk, poleg Dragića pa je bil "dvomesten" še Luca Vildoza (11 točk in 7 skokov). Po hitrem vodstvu gostov z 9:0 je Baskonia že v drugi četrtini povedla z več kot desetimi točkami prednosti in na polčas odšla z izidom 45:36. V tretji četrtini je naskok znašal tudi že 13 točk (53:40), po nizu Turkov (8:0) pa so Španci odgovorili z dvema trojkama in nato le še višali prednost do konca tekme. Jan Vesely je bil s 15 točkami najboljši posameznik v poraženi ekipi.

Valencia je na zadnji torkovi tekmi doma ugnala Panathinaikos (95:83). V domači zasedbi se je znova izkazal Klemen Prepelič, ki je bil z 18 točkami in šestimi podajami najboljši posameznik v vrstah španskega kluba na poti do pete zmage. V La Fonteti smo sicer spremljali tesen obračun vse do zadnje četrtine, ko je Valencia za štiri minute zaprla vse poti do svojega koša in z nizom 11:2 ušla na varno razliko. 18 točk je Prepeličev najboljši dosežek sezone, Derrick Williams jih je dosegel 14, Martin Hermannsson 13, Mike Tobey pa tako kot Fernando San Emeterio 11. Večer je bil nekaj posebnega tudi za Bojana Dubljevića, ki je z devetimi točkami postal najboljši strelec v zgodovini kluba in na večni lestvici presegel legendarnega kapetana Rafo Martineza. PAO je zaradi težav z novim koronavirusom odigral šele sedmo tekmo in izgubil še petič, Shelvin Mack pa je bil prvi strelec Atencev (15 točk).

Izidi 9. kroga rednega dela Evrolige:

Valencia Basket ‒ Panathinaikos OPAP 95:83
(Klemen Prepelič 18 točk, 6 podaj, 1 skok, 1 ukradena in 2 izgubljeni žogi v 27:45 za Valencio.)

TD Systems Baskonia ‒ Fenerbahče 86:68
(Zoran Dragić 16 toč., 3 sk., 2 pod., 3 ukr. in 3 izg. žoge v 24:07 za Baskonio.)

Anadolu Efes ‒ Bayern 71:74
(Žan Mark Šiško 4 toč. in 1 izg. žoga v 15:14 za Bayern.)

Žalgiris ‒ CSKA Moskva 78:87
Zenit ‒ Himki Moscow Region 83:88

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.