Košarka

Randolph se je znesel nad Kokoškovim, odličen strelski večer Prepeliča

Madrid, 20. 11. 2020 21.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Anthony Randolph in Klemen Prepelič sta imela za seboj odlična strelska večera v Evroligi, ki sta jo njuni ekipi nadgradili z zmagama. Randolph je z zasedbo Real Madrida v domačem WiZink Centru ugnal Fenerbahče s 94:74, Klemen Prepelič pa je bil ob tesni zmagi Valencie nad Maccabijem (82:80) prvi strelec svoje ekipe (22 točk).

Košarkarji madridskega Reala so v 10. krogu evroligaškega tekmovanja premagali zasedbo Fenerbahčeja, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov. V vrstah Reala se je izkazal slovenski reprezentant Anthony Randolph, ki je skupaj s Kokoškovim v Istanbulu osvojil zlato medaljo. Naturalizirani slovenski reprezentant se je v slabih 22 minutah igre podpisal pod 14 točk, 4 skoke, eno podajo in eno ukradeno žogo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Randolph je očitno ujel dobro formo – potem ko je bil ključen mož ob zmagi Reala v Beogradu pri Crveni zvezdi, je tudi tokrat blestel proti Fenerbahčeju. Izkazal se je predvsem v prvem polčasu, ko je zadel štiri trojke iz petih poskusov in se zaustavil pri 12 točkah. Najboljši strelec madridske zasedbe je bil kar malce presenetljivo rezervist Alberto Abalde s 17 točkami. Tekma je imela sicer še nekaj dodatnega slovenskega pridiha, saj je tekmo v Madridu sodil tudi slovenski sodnik, in sicer Matej Boltauzer

Še en slovenski zlati reprezentant Klemen Prepelič je imel še nekoliko boljši strelski večer kot Randolph, kar je v tesni končnici zadoščalo za zmago Valencie nad izraelskim Maccabijem (82:80). Pred zadnjo četrtino je imel Prepelič izvrstno statistko: 20 točk (4/5 za 2, 4/5 za 3), tri podaje in dva skoka. V zadnji četrtini si je statistiko nekoliko pokvaril z eno zgrešeno trojko, toda vseeno se je uspel zaustaviti pri 22 točkah, s čimer je bil tudi prvi strelec domače zasedbe. Tekmo je sicer s košem v zadnjih sekundah tekme odločil Sam Van Rossom

Statistika Klemna Prepreliča na tekmi z Maccabijem iz Tel Aviva.
Statistika Klemna Prepreliča na tekmi z Maccabijem iz Tel Aviva. FOTO: Sofascore.com

Izidi petkovih tekem:

Alba Berlin - Zenit St Peterburg 66:73

Olimpia Milano - Žalgiris 98:92 

Real Madrid - Fenerbahče 94:74

Barcelona - Crvena zvezda 76:65

Valencia - Maccabi 82:80

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.