Košarka

Efes ustavil Real na pragu F4, na zaključni turnir tudi Armani in Barca

Milano, Barcelona, Istanbul, 04. 05. 2021 20.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
1

Košarkarji istanbulskega Anadolu Efesa in milanske Olimpie so drugi in tretji polfinalisti sezone 2020/21 v Evroligi. Turki so na odločilni peti tekmi premagali Real Madrid (88:83), medtem ko so se Milančani igrali z ognjem in bi proti Bayernu v zadnji četrtini kmalu zapravili neverjetnih 16 točk prednosti (92:89). Kot zadnja je, prav tako na odločilni peti tekmi, zaključni turnir v Kölnu potrdila Barcelona, ki je tokrat prepričljivo opravila z Zenitom (79:53).

Trener Reala Pablo Laso (na fotografiji) je z varovanci ostal korak od nove uvrstitve na zaključni turnir.
Trener Reala Pablo Laso (na fotografiji) je z varovanci ostal korak od nove uvrstitve na zaključni turnir. FOTO: AP
Polfinalna para zaključnega turnirja Evrolige sta CSKA Moskva ‒ Anadolu Efes in Barcelona ‒ Armani Milano.

Tudi peta tekma v paru Anadolu Efes  ‒ Real Madrid je bila napeta do samega konca, Madridčanom pa po nekaj čudežnih preobratih v letošnji četrtfinalni seriji ni uspelo storiti zadnjega koraka proti zaključnemu turnirju v Kölnu. Krunoslav Simon je zabil enega zadnjih žebljev v krsto Reala s trojko, ki je poskrbela za prednost Turkov s 83:80, po zapravljenem napadu oziroma metu Sergia Llulla pa je Chris Singleton "pobral" skok ter zadel oba prosta meta za odločilnih 85:80. Singleton se je na koncu ustavil pri 26 točkah, kar je njegov rekord v izločilnih bojih Evrolige, Simon pa je skupno dosegel 17 točk, medtem ko je točko več prispeval Vasilje Micić. Vseh svojih deset točk je Shane Larkin prihranil za odločilno zadnjo četrtino.

Vrhunci tekme Anadolu Efes ‒ Real Madrid:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri gostih je Nicolas Laprovittola prispeval 17 točk, Madridčani pa so ob polčasu še vodili z 41:36. A po dveh minutah nadaljevanja je bil izid spet izenačen, Efesu pa je kmalu uspel tudi niz 19:3 za vodstvo s 55:44. A z dvema velikima trojkama Treya Thompkinsa (skupno 12 točk) se je Real spet vrnil v igro, Usman Garuba je izenačil na 62:62, napeto in izenačeno pa je bilo tudi v zadnji četrtini, ko je Efes prikazal bolj zbrano igro za odločilno tretjo zmago, ki je potrdila napredovanje na zaključni turnir.

Statistika tekme pete tekme četrtfinala Anadolu Efes - Real Madrid.
Statistika tekme pete tekme četrtfinala Anadolu Efes - Real Madrid. FOTO: Sofascore.com

Vsi trije torkovi zmagovalci so upravičili prednost domače dvorane; na preostalih dveh tekmah je bil Armani Milano boljši od Bayerna z 92:89, Barcelona pa je ugnala Zenit iz Sankt Peterburga z 79:53. Slovenija ne bo imela svojega predstavnika v Kölnu. Žan Mark Šiško je v Milanu igral dobrih 16 minut in v statistiko vpisal tri točke ter dve podaji. Odlično partijo v dresu Armanija je prikazal Shavon Shields, ki je zbral 34 točk (met 5/6 za tri točke) in statistični indeks 41.

Statistika tekme Armani Milano - Bayern.
Statistika tekme Armani Milano - Bayern. FOTO: Sofascore.com

Vrhunci tekme Armani ‒ Bayern:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Barcelona je Zenit pustila na 53 točkah in zgolj en igralec gostov je prišel do dvomestne številke. Alex Poythress jih je zbral enajst. Pri domačih je Cory Higgins dosegel 15 točk, Nick Calathes 12, po enajst pa sta jih prispevala Kyle Kuric in Brandon Davies. Najboljša ekipa rednega dela sezone, ki jo vodi nekdanji član ljubljanske Olimpije Šarunas Jasikevičius, je imela na prvih štirih tekmah celo kopico težav z moštvom, čigar trener je kandidat za mesto selektorja slovenske članske izbrane vrste ter nekdanji strateg Barcelone Xavi Pascual, a so Katalonci najboljše prihranili ravno za konec. Dobro tekmo je odigral tudi veteran Paul Gasol: 40-letni velikan evropske in svetovne košarke je na parketu preživel dobrih 17 minut, v katerih je dosegel sedem točk in jim za statistični indeks 16 dodal še tri skoke in podaje ter štiri blokade.

Statistika tekme Barcelona - Zenit.
Statistika tekme Barcelona - Zenit. FOTO: Sofascore.com

Vrhunci tekme Barcelona ‒ Zenit:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Koronavirus pasica nova

Evroliga, četrtfinale, 5. tekme:

AX Armani Exchange* ‒ Bayern 92:89 /3:2/
(Žan Mark Šiško 3 točke, 2 podaji, 1 ukradena in 1 izgubljena žoga v 16:28 za Bayern.)

Barcelona* ‒ Zenit 79:53 /3:2/
Anadolu Efes* ‒ Real Madrid  88:83/3:2/

* - napredoval na zaključni turnir
// - izid v zmagah

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BOLFORUNO
04. 05. 2021 21.39
-2
Laso sedi Perez prihaja bo šu za asvalterja