Košarka

Omić poražen v 'domačem' Carigradu, slavje v Münchnu in na Kanarskih otokih

Carigrad, Las Palmas, 16. 10. 2018 21.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Podgoriška Budućnost po premiernem naslovu v ligi Aba še čaka na prvo zmago v novi sezoni Evrolige. Ekipa Alena Omića je gostovala v Carigradu in izgubila proti Darušafaki (63:71). Bayern je v izjemno napetem obračunu v Münchnu premagal Panathinaikos in s svojimi navijači proslavljal prvo zmago po povratku v Evroligo (80:79). Nov poraz Barcelone Jaka Blažiča, tokrat pri Gran Canarii (87:86).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Maccabi Tel Aviv - CSKA Moskva
    01:30
    Vrhunci tekme Maccabi Tel Aviv - CSKA Moskva
  • Vrhunci tekme Gran Canaria - Barcelona
    02:01
    Vrhunci tekme Gran Canaria - Barcelona
  • Vrhunci tekme Darušafaka - Budućnost
    01:58
    Vrhunci tekme Darušafaka - Budućnost
  • Vrhunci tekme Bayern - Panathinaikos
    01:54
    Vrhunci tekme Bayern - Panathinaikos
Alen Omić.
Alen Omić. FOTO: 24ur.com

V ponovitvi četrtfinala minule sezone Evropskega pokala je Budućnost VOLI spet potegnila krajšo v dvoboju s carigrajsko Darušafako. Alen Omić se je v prvi postavi Črnogorcev vrnil v nekoč že domače turško velemesto, kjer so gostje drago prodali svojo kožo in prvo četrtino zanesljivo dobili (25:14). A nato je njihov napad začel pešati, Turki so na odmor odšli s štirimi točkami naskoka (39:35), prednost pa je bila prav takšna tudi ob začetku zadnje četrtine, v kateri so Carigrajčani potrdili zmago. Omić je prispeval sedem točk in pet skokov, dodal je še dve blokadi in podajo v slabih 19 minutah na parketu.

Moskovski CSKA je na gostovanju v Tel Avivu ušel porazu predvsem po zaslugi izjemnega Nanda De Coloja, ki je k zmagi rdečih prispeval kar 27 točk, od tega 19 v prvem polčasu (89:86). V izjemnem obračunu v Münchnu je Bayern za točko ugnal veliki Panathinaikos in poskrbel za prvo zmago ob povratku v elitno košarkarsko druščino na stari celini (80:79). Napeto je bilo do zadnjih sekund, tekmo pa je odločila ukradena žoga Vladimirja Lučića, ki je po dveh zgrešenih prostih metih Devina Bookerja "prebral" Jamesa Gista in zelenim preprečil met za zmago. Lučić je devet sekund pred koncem tudi zadel odločilni met za 80:77.

Košarkarji Barcelone so doživeli drugi poraz v Evroligi. Po uvodnem porazu proti CSKA so v torek v španskem obračunu v gosteh morali priznati premoč še Gran Canarii, ki je slavila z 87:86. Slovenski reprezentant v dresu katalonske zasedbe Jaka Blažič je odigral dobre tri minute, v tem času pa je njegova statistika ostala prazna. Tekma se je odločala v zadnjih sekundah, Clevin Hannah je 13 sekund pred koncem izkoristil oba prosta meta za zgodovinsko prvo zmago rumenih v Evroligi. Kevin Pangos, ki je leta 2015 začel evropsko kariero ravno na Kanarskih otokih, je v zadnjem napadu zapravil met za zmago.

Izidi 2. kroga rednega dela Evrolige:

Herbalife Gran Canaria ‒ FC Barcelona Lassa 87:86
Jaka Blažič (Barcelona) 0 točk v 03:49.

Darušafaka Tekfen ‒ Budućnost VOLI 71:63
Alen Omić (Budućnost) 7 točk, 5 skokov, 2 blokadi in 1 podaja v 18:52.

FC Bayern ‒ Panathinaikos OPAP 80:79
Maccabi FOX Tel Aviv ‒ CSKA Moskva 86:89

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.