Košarka

Real 'odpihnil' Maccabi z novo dobro predstavo Randolpha, rekord Bayerna

Milano, München, Tel Aviv, 08. 11. 2018 22.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Real Madrid je na prvi poraz v sezoni, ki ga je kraljevemu klubu v prvenstvu prizadejala MoraBanc Andorra, odgovoril z visoko zmago v Tel Avivu (66:87). Maccabi ni imel nikakršnih možnosti proti razpoloženemu evropskemu prvaku, pri katerem je Klemen Prepelič spet igral zelo malo. Bayern proti Darušafaki vknjižil najvišjo klubsko zmago v Evroligi (116:70).

Anthony Randolph (levo) v akciji na tekmi Reala.
Anthony Randolph (levo) v akciji na tekmi Reala. FOTO: AP

Madridski Real je ohranil stoodstotni izkupiček v Evroligi z visoko zmago nad Maccabijem v Tel Avivu. Domačini brez Jeremyja Parga in Tarika Blacka nikakor niso zmogli slediti gostom, pri katerih je v prvem polčasu blestel predvsem Jaycee Carroll, ki je nanizal kar 14 točk s štirimi meti z razdalje. Vodstvo po prvih 20 minutah igre (41:23) je kraljevi klub suvereno zdržal do konca, tudi po zaslugi 17 točk Sergia Llulla. Rumeni so v drugi četrtini denimo zmogli vsega osem točk.

Ramon Sessions je sicer odigral prvo tekmo v Evroligi za Maccabi in prispeval enajst točk, a je bila to zgolj anekdota. Real je obračun sklenil s kar 43 skoki (Maccabi jih je zbral 26) in skoraj 50-odstotnim metom za tri (15/31). Nekdanji slovenski reprezentant Anthony Randolph se je približal dvojnemu dvojčku z enajstimi točkami in osmimi skoki, Klemen Prepelič pa je spet odigral manj kot sedem minut in v nekaj redkih napadih dosegel dve točki, ki jima je dodal še skok in podajo.

Rekord Bayerna, preobrat CSKA
Veselo je bilo v četrtek zvečer tudi v Münchnu, kjer je Bayern premagal Darušafako in postavil nov klubski rekord (116:70). Zanimivo je, da je tudi prejšnji rekord, ko gre za najvišjo zmago  v Evroligi, bavarski ponos postavil proti turški ekipi, Galatasarayu, ki pa ga je ugnal za "le" 20 točk. Rekord so Nemci postavili po zaslugi navdahnjene okrepitve Devina Bookerja, ki je po izvrstni predstavi proti Fenerbahčeju tudi ta četrtek zablestel z 18 točkami in le enim zgrešenim metom iz igre. Bavarci so blesteli tudi z meti z razdalje, njihov izkoristek se je približal celo 70 odstotkom (18/26).

Pravo poslastico pa so navijačem v Milanu "servirali" košarkarji Olimpie in CSKA Moskve, ki so na koncu po preobratu slavili z 90:85. Rdeči stroj ostaja nepremagan na začetku nove evroligaške sezone, proti ekipi Giorgia Armanija pa so morali nadoknaditi zaostanek, ki je proti koncu tretje četrtine že znašal zajetnih 13 točk. V zadnjih minutah so imeli gostje trdnejše živce, Cory Higgins jih je držal v minimalnem vodstvu, nato pa je Kyle Hines s košem in blokado na Miku Jamesu skupaj s prostimi meti Higginsa odločil dvoboj. Higgins se je ustavil pri 23 točkah (stat. indeks 28), Nando De Colo jih je dodal 18.

Izidi 6. kroga rednega dela Evrolige:

Maccabi Fox Tel Aviv ‒ Real Madrid 66:87
(Anthony Randolph 11 točk, 8 skokov, 2 podaji in 1 ukradena žoga v 18:46, Klemen Prepelič 2 toč., 1 sk. in 1 pod. v 6:06.)

Herbalife Gran Canaria ‒ Anadolu Efes 90:94
AX Armani Exchange Olimpia ‒ CSKA Moskva 85:90 
Bayern München ‒ DarušafakaTekfen 116:70

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.