Košarka

Stari dobri Tonček: Real na krilih Randolpha skozi težko gostovanje v Milanu

Milano, Carigrad, 17. 10. 2018 22.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Naturalizirani slovenski reprezentant Anthony Randolph je bil z dvojnim dvojčkom (25 točk in 11 skokov, indeks 33) prvo ime tekme v Milanu, kjer je madridski Real brez pomoči Klemna Prepeliča premagal domačo Olimpio (91 : 85). Fenerbahče se je moral doma pošteno preznojiti proti Himkiju (93 : 85), zmagi pa sta slavila tudi Žalgiris in Olympiakos.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme AX Armani Exchange Olimpia - Real Madrid
    02:05
    Vrhunci tekme AX Armani Exchange Olimpia - Real Madrid
  • Vrhunci tekme KIROLBET Baskonia - Olympiakos CFP
    02:15
    Vrhunci tekme KIROLBET Baskonia - Olympiakos CFP
  • Vrhunci tekme Fenerbahče - Himki Moscow Region
    01:48
    Vrhunci tekme Fenerbahče - Himki Moscow Region
  • Vrhunci tekme Anadolu Efes - Žalgiris
    01:56
    Vrhunci tekme Anadolu Efes - Žalgiris

Klemen Prepelič v Milanu ni dobil priložnosti za igro, je pa zato priložnost v prvi peterki dobil naturalizirani slovenski reprezentant Anthony Randolph, ki je odigral eno najboljših klubskih tekem v zadnjih letih ter pomagal Realu ohraniti zmagoviti niz, ki se vleče še iz minule sezone. Milanska AX Armani Exchange Olimpia je bila vse prej kot lahek zalogaj, a ni zmogla ustaviti razpoloženega Američana, ki se je s 25 točkami in enajstimi skoki podpisal pod dvojni dvojček ter si prilastil naziv najkoristnejšega igralca (MVP) kroga.

"Vroč" je bil tudi Facundo Campazzo, Argentinec je za tri metal 4/6, dvoboj pa sklenil z 21 točkami. Nekaj več kot minuto pred koncem je s precejšnje razdalje najverjetneje tudi odločil tekmo, Randolph pa je v enem zadnjih napadov zgolj še dodal piko na i. Real je odigral zelo slabo prvo četrtino (28 : 13), a se nato vrnil v drugi, nato pa je sledil nov dober odgovor Italijanov. Na koncu 21 oziroma 20 točk iz rok Mika Jamesa in Vladimirja Micova ni bilo dovolj, da bi preprečilo prvi poraz Milančanov v novi evropski sezoni, Randolph pa je dvoboj sklenil s statističnim indeksom 33.

Randolph (v belem dresu) je najverjetneje že bivši slovenski reprezentant.
Randolph (v belem dresu) je najverjetneje že bivši slovenski reprezentant. FOTO: AP

Prebujeni Dixon preprečil težave 'Fenerja', zmagi Žalgirisa in Olympiakosa
Bobby Dixon se je razigral v zadnji četrtini in prinesel zmago Fenerbahčeju na domačem obračunu s Himkijem (93 : 85). Na začetku zadnje četrtine je bil izid še izenačen na 66, Dixon pa je hitro povezal tri uspešne mete za tri točke in Turki so z delnim izidom 11 : 4 zajezili ruski vpad in prišli do odločilne prednosti. Zadet met z razdalje Kostasa Sloukasa je ob zvoku sirene zaključil prvi polčas (54 : 43) in vse je kazalo na sprehod moštva Željka Obradovića, toda niz 0 : 10 na začetku tretje četrtine je ohladil tribune. Neustavljiv je bil Aleksej Šved (26 točk in osem podaj), ki pa je tudi izgubil veliko žog. Do zadnje četrtine nevidni Dixon je nato začel zadevati kot za stavo in se na koncu ustavil pri 14 točkah, Fenerbahče pa je slavil zmago.

Žalgiris je na gostovanju v Carigradu premagal Anadolu Efes in slavil prvo zmago v novi evropski sezoni. Udeleženec zadnjega zaključnega turnirja Evrolige je igral po notah Lea Westermanna in Brandona Daviesa, ki sta zbrala 17 oziroma 18 točk, na 299. tekmi v Evroligi pa jih je enajst dodal kapetan zelenih Paulius Jankunas. Ekipa nekdanjega člana ljubljanske Olimpije Šarunasa Jasikevičiusa je nadzor nad tekmo prevzela v drugi četrtini in ob polčasu vodila za 14 točk (46 : 32), naskok gostov pa je v drugem polčasu ostajal podoben, pred zadnjo četrtino je narasel celo na 20 točk (68 : 48).

Kljub približanju Efesa v zadnjih minutah sta Westermann in Davies dokončala delo proti turškemu prvoligašu, v vrstah katerega je bil najbolj razpoložen Krunoslav Simon (17 točk). Kot zadnja se je v sredo razpletla tekma v Vitorii, kjer je Nikola Milutinov (indeks 33) dosegel osebni statistični rekord tudi po številu točk (23) in bil najzaslužnejši za zmago Olympiakosa nad KIROLBET Baskonio (85 : 80). 

Izidi 2. kroga rednega dela Evrolige:

AX Armani Exchange Olimpia ‒ Real Madrid 85 : 91
Anthony Randolph 25 točk, 11 skokov in 2 podaji v 30 : 10, Klemen Prepelič (oba Real) ni zaigral.

KIROLBET Baskonia ‒ Olympiakos CFP 80 : 85
Fenerbahče ‒ Himki Moscow Region 93 : 85
Anadolu Efes ‒ Žalgiris Kaunas 79 : 93

- torek:
Herbalife Gran Canaria ‒ FC Barcelona Lassa 87:86
Jaka Blažič (Barcelona) 0 točk v 03:49.

Darušafaka Tekfen ‒ Budućnost VOLI 71:63
Alen Omić (Budućnost) 7 točk, 5 skokov, 2 blokadi in 1 podaja v 18:52.

FC Bayern ‒ Panathinaikos OPAP 80:79
Maccabi FOX Tel Aviv ‒ CSKA Moskva 86:89

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.