Košarka

Efes ponižal Real, dramatična zmaga Armanija nad Bayernom

Milano, Istanbul, 20. 04. 2021 20.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
0

Košarkarji istanbulskega Anadolu Efesa so prepričljivo dobili prvo tekmo četrtfinala Evrolige proti Real Madridu (90 : 63). Po izenačenem začetku je bil drugi polčas povsem v znamenju domačinov, ki so v zmagah povedli z 1 : 0. V paru z Bayernom so povedli tudi košarkarji milanske Olimpie, ki so tesno slavili na domačem parketu (79 : 78)

Trener madridskega Reala Pablo Laso (na fotografiji) ni mogel biti zadovoljen s predstavo varovancev.
Trener madridskega Reala Pablo Laso (na fotografiji) ni mogel biti zadovoljen s predstavo varovancev. FOTO: AP

Anadolu Efes je na prvem četrtfinalnem obračunu več kot upravičil vlogo izrazitega favorita proti oslabljenemu Realu, ki so ga varovanci trenerja Ergina Atamana ugnali s kar 27 točkami razlike. Nekdanji slovenski reprezentant Anthony Randolph je seveda že dlje časa poškodovan, desetkratne prvake pa sta prizadela tudi odhoda Facunda Campazza in nazadnje še Gabriela Decka, ki sta se odločila preizkusiti v ligi NBA. Vseeno nihče ni pričakoval takšnega poloma, h kateremu je Real s 16 točkami in osmimi skoki pomagal pahniti Sertac Sanli. Prvi strelec dvoboja je bil z 19 točkami sicer Rodrigue Beaubois

Statistika tekme Anadolu Efes – Real Madrid.
Statistika tekme Anadolu Efes – Real Madrid. FOTO: Sofascore.com

Predvsem v tretji četrtini je bil domači Efes neustavljiv, potem ko je razlika ob polčasu znašala vsega štiri točke (44 : 40). Turki so nato z delnim izidom 18 : 5 ušli na 62 : 45 in si nabrali dovolj zaloge do konca dvoboja. Po nizu 13 : 3 v zadnji četrtini je bil izid hitro že 77 : 53, tako da so domačini obračun v zadnjih minutah lahko povsem mirno pripeljali do konca. V vrstah Reala je na tekmah Evrolige debitiral Tristan Vukčević, s 13 točkami pa je bil prvi strelec "kraljevega kluba" Trey Thompkins.

Vrhunci tekme Anadolu Efes ‒ Real Madrid:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Milanska Olimpia je s košem Zacha Ledaya v zadnji sekundi ugnala Bayern München (79 : 78). Tako kot so Turki do vodstva v zmagah prišli z odličnim drugim polčasom, v katerem so Špance nadigrali s 46 : 23, je tudi Armani v drugem polčasu prikazal veliko boljšo predstavo kot v prvem. Dobil ga je z 52 : 34. Do prvega vodstva po uvodnih minutah so Italijani prišli minuto pred koncem, prava drama pa se je odvijala v zadnjih sekundah. Bayern je z dvema prostima metoma Jamesa Gista prišel do vodstva dobro sekundo pred koncem, Milano pa je po minuti odmora žogo izvajal v napadalni polovici. Malcolm Delaney jo je podal Ledayu, ki jo je ujel v zraku in istočasno položil skozi obroč.

Dobro predstavo v dresu Bayerna je prikazal Žan Mark Šiško. V dobrih 24 minutah na parketu je zbral sedem točk (met 2/3 za dve točki, 1/1 za tri), šest podaj in tri skoke (indeks 13).

Statistika tekme Armani Milano - Bayern.
Statistika tekme Armani Milano - Bayern. FOTO: Sofascore.com

Vrhunci tekme Armani Milano ‒ Bayern:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova

Evroliga, četrtfinale, prva tekma:

AX Armani Exchange ‒ Bayern 79 : 78 /1 : 0/
(Žan Mark Šiško 7 točk, 3 skoki in 6 podaj v 25:18 za Bayern.)

Anadolu Efes ‒ Real Madrid 90 : 63 /1 : 0/

// – izid v zmagah

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.