Košarka

Evroliga ustavljena, a s težnjo po nadaljevanju brez sprememb sistema

Barcelona, 25. 03. 2020 18.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iz najmočnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja Evrolige so sporočili, da so se člani izvršnega odbora po sestanku prek videokonference odločili, da je tekmovanje zaradi širjenja koronavirusa prekinjeno za nedoločen čas. Nadaljevalo se bo, ko bodo zdravstveni in varnostni pogoji optimalni za vse udeležence, so še dodali.

V Evroligi bi radi kljub pandemiji koronavirusa izpeljali celotno tekmovanje, le z drugimi datumi.
V Evroligi bi radi kljub pandemiji koronavirusa izpeljali celotno tekmovanje, le z drugimi datumi. FOTO: AP

Izvršni odbor Evrolige je prek videkonference sprejel odločitev, da je tekmovanje popolnoma zaustavljeno, a zaenkrat ostaja težnja k temu, da se, ko se bo lahko nadaljevalo, izpelje po prvotno načrtovanem sistemu. Kdaj se bo tekmovanje nadaljevalo, Evroliga ni določila, sporočila je le, da bo upoštevala situacijo vseh udeležencev, veliko pa bo odvisno tudi od navodil in priporočil lokalnih oblasti.

"Prioriteta je zaključiti sezono 2019/2020 z obstoječim formatom, kar pomeni, da se odigra še manjkajoče tekme rednega dela, izločilne boje in zaključni turnir (Köln, prvotno predvideno: 22.–24. maj). To bo seveda najbrž pomenilo, da bomo sezono končali kasneje, kot je bilo sprva predvideno v maju. Analizirali bomo možne alternativne sisteme tekmovanja, ki jih bomo uporabili zgolj če bo tako od nas zahtevala dana situacija," so v zapisu za javnost še sporočili iz Evrolige.

Ob izbruhu pandemije koronavirusa, ki je ohromila praktično ves svet, so pri Evroligi pripravili video, v katerem slovita imena košarke pozivajo k upoštevanju navodil in priporočil lokalnih oblasti v želji, da bi čimprej zajezili širjenje koronavirusa. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.