Košarka

Evroliga: Bayern do prestižne zmage v Barceloni

Barcelona, 09. 04. 2021 22.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odigrane so tekme 34. kroga rednega dela košarkarske Evrolige. Mesto med osmimi najboljšimi ekipami so si že zagotovili Barcelona, Bayern, Real Madrid, CSKA Moskva, Anadolu Efes, Armani Milano in Fenerbahče. V 34. krogu je Bayern na rezultatsko manj pomembni tekmi slavil v katalonski prestolnici proti vodilni Barceloni (82:72). Slovenski reprezentant Žan Mark Šiško je za nemško ekipo v 23 minutah dosegel pet točk ter dodal še šest asistenc in pet skokov. Legendarni Pau Gasol se je v dresu blaugrane po 25 mesecih vrnil na košarkarski parket.

Več videovsebin
  • Pau Gasol se je po 25 mesecih vrnil na košarkarski parket
    00:47
    Pau Gasol se je po 25 mesecih vrnil na košarkarski parket
  • Vrhunci tekme Zenit Sankt Peterburg - Maccabi Tel Aviv
    01:37
    Vrhunci tekme Zenit Sankt Peterburg - Maccabi Tel Aviv
Žan Mark Šiško
Žan Mark Šiško FOTO: Twitter

Eden najboljših evropskih košarkarjev vseh časov Pau Gasol se je po 25 mesecih neigranja vrnil na igrišče. V zadnjem krogu rednega dela Evrolige je nastopil kot nova okrepitev Barcelone, ki je kljub porazu proti Bayern Münchnu (72:82) osvojila prvo mesto po štiriintridesetih odigranih tekmah. Gasol, ki ni igral od marca 2019, ko si je zlomil kost v levem stopalu, je na parketu prebil trinajst minut in dosegel devet točk ter ujel štiri odbite žoge. Starejši od bratov Gasol (40 let) je s špansko reprezentanco osvojil enajst medalj na velikih tekmovanjih. Med drugim je bil svetovni prvak leta 2006, trikrat evropski prvak in dvakrat olimpijski podprvak. V ligi NBA je osvojil dva prstana za prvaka z LA Lakers (2009, 2010). Barcelona (Žan Mark Šiško je v dresu Bayerna v 23 minutah zbral 5 točk, 5 skokov in 6 podaj) je redni del končala na prvem mestu z izkupičkom 24-10. V četrtfinalu, ki se bo začel 20. aprila, se bo na tri zmage pomerila z osmouvrščeno ekipo, ki bo znana v ponedeljek po zaostali tekmi Zenita iz Sankt Peterburga in Panathinaikosa.

Pau Gasol
Pau Gasol FOTO: Twitter

Zenit Sankt Peterburg je danes z zmago proti Maccabiju (86:69) ostal v igri za končnico in ima usodo v svojih rokah. Če bo v ponedeljek doma premagal Panathinaikos, se bo med najboljšimi osmimi pridružil Barceloni, Bayernu, Real Madridu, CSKA Moskvi, Anadolu Efesu, Armani Milanu in Fenerbahčeju. V primeru poraza bi zadnje, osmo mesto za četrtfinale zasedla Valencia, katere prvi strelec v evroligi je Klemen Prepelič s povprečjem 12,1 točko na tekmo.

Pari četrtfinala so Barcelona - Zenit/Valencia, CSKA Moskva - Fenerbahče, Anadolu Efes - Real Madrid in Armani Milano - Bayern München.

Izidi, 34. krog:
Zenit Sankt Peterburg - Maccabi Tel Aviv             86:69

Olympiacos Pirej - Himki Moskva                      82:75

Armani Milano - Anadolu Efes Istanbul                98:75

FC Barcelona - FC Bayern München                     72:82
(Žan Mark Šiško 5 točk, 5 skokov, 6 podaj v 23 minutah za Bayern)

CSKA Moskva - Asvel Villeurbanne                     88:70

Žalgiris Kaunas - Panathinaikos Atene                93:78

Fenerbahče Istanbul - Real Madrid                    67:93

Alba Berlin - Crvena zvezda Beograd                  81:58

Valencia - Baskonia Vitoria                          86:81
(Klemen Prepelič 14 točk, 3 podaje v 14 minutah za Valencio)
(Zoran Dragić 10 točk, 5 skokov v 20 minutah za Baskonio)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.