Košarka

Zmaji odlično odprli, a slabše nadaljevali gostovanje v Bologni

Bologna, 13. 01. 2021 20.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so odigrali prvo tekmo drugega dela Evropskega pokala. Gostovali so pri favoritu za končno lovoriko, ekipi Virtus iz Bologne, ki sploh še ni izgubila v tej sezoni. Zmaji so v prvi četrtini še občutno vodili potem pa so Italijani na krilih nekdanjih košarkarjev lige NBA Marca Belinellija in Miloša Teodosića naredili večjo razliko in tekmo mirno pripeljali v svoj pristan (90:76).

Marco Belinelli je kar trinajst let igral v ligi NBA.
Marco Belinelli je kar trinajst let igral v ligi NBA. FOTO: AP

Prva četrtina v Bologni se je odvila po željah čete Jurice Golemca. Košarkarji Cedevite Olimpije so z moštveno igro v obrambi uspeli omejiti najmočnejša napadalna orožja domačinov in po prvih desetih minutah srečanja vodili z 18:11. 

Italijani, ki imajo v svojih vrstah med drugimi izkušenega srbskega organizatorja igre Miloša Teodosića in dolgoletnega igralca iz lige NBA Marca Belinellija, na klopi pa bivšega selektorja Srbije Aleksandra Đorđevića, ostajajo neporaženi v evropskem pokalu, Ljubljančani pa so doživeli drugi poraz na zadnjih osmih tekmah v tem tekmovanju.

Dobremu začetku je sledila slabša druga četrtina, v kateri je zablestel predvsem Marco Belinelli, nova okrepitev v vrstah črno-belih. Na odmor so se zmaji tako odpravili z zaostankom 12 točk. V nadaljevanju obračuna ljubljanskemu moštvu, kljub številnim poskusom, ni uspelo ogroziti prednosti domačinov. Najbližje so košarkarji iz Stožic prišli pred koncem tretje četrtine, ko so se po zadetem prostem metu Luke Rupnika približali na devet točk, a izkušena italijanska zasedba ni dovolila presenečenja na domačem parketu. Pa napadalni zadnji četrtini, v kateri sta moštvi skupno dosegli 57 točk, se je srečanje končalo z rezultatom 90:76. Največji del strelskega bremena sta tokrat na svojih plečih nosila Jaka Blažič in Kendrick Perry. Kapetan zmajev je dosegel 25 točk, ameriški organizator igre pa se je svojim 22 točkam dodal še pet podaj. Mikael Hopkins je se je ustavil pri 10 točkah in petih skokih, po štiri pa sta jih vknjižila Rion Brown in Žiga Dimec.

Jurica Golemac
Jurica Golemac FOTO: Damjan Žibert

Ljubljansko moštvo se po uvodnem evropskem preizkusu vrača v Stožice, kjer bo v torek na srečanju drugega kola Evropskega pokala gostilo košarkarje Budućnosti VOLI. Dva dni za tem si bosta zasedbi Ljubljančanov in Podgoričanov stali nasproti še na prestavljenem srečanju petega kola Lige ABA."Zaslužena zmaga Virtusa Segafreda Bologne. Mi smo imeli svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Nedopustno je, da smo v prvem polčasu tekmecem dovolili do desetih napadalnih skokov in ob tem naredili zgolj sedem osebnih napak. Ko so takšna ekipa enkrat oddalji, se ji je težko znova približati. Potrebujemo veliko več odgovornosti posameznikov v napadu in obrambni. Moramo biti boljši in se vrniti k osnovam. V porazu ni nič dobrega. V drugem polčasu smo tekmecem sicer dopustili zgolj tri skoke v napadu in naredili petnajst osebnih napak. Videlo se je, da smo dvignili raven agresivnosti in spremenili svojo miselnost. A ne sme se zgoditi, da na tak način igramo zgolj 20 minut," je za uradno spletno stran ljubljanskega kluba po porazu v Italiji dejal trener Jurica Golemac.

V drugem delu oziroma Top 16 Cedevita Olimpija nastopa v skupini G, v kateri sta še Budućnost in francoski Bourg en Bresse. V četrtfinale na dve zmagi se bosta uvrstili prvi dve ekipi.

"Italijani poimensko velja za najboljšo ekipo v tej sezoni 7DAYS EuroCupa. Mi smo lahko zadovoljni zgolj s prvo četrtino, v kateri smo igrali dobro v obrambi in strpno v napadu. Temu je sledil padec v igri v drugi četrtini. Prejeli smo 35 točk, kar je na gostovanju pri takšnem moštvu absolutno preveč. Nismo se mogli več vrniti v igro. V tretji četrtini smo nato ponovno dvignili energijsko raven v svoji igri in odigrali nekoliko čvrsteje, a tekmeci imajo v svojih vrstah preveč talenta, zato nismo mogli zaustaviti njihovega napada. Za nas je bila to dobra tekma, ki je pokazala kje smo in kaj nam pred nadaljevanjem sezone še manjka," pa je povedal kapetan Blažič.

Izid Evropskega pokala, drugi del, 1. krog:
Virtus Segafredo Bologna ‒ Cedevita Olimpija 90:76 (11:18, 35:16, 14:15, 30:27)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomo Ivic
13. 01. 2021 20.45
+3
Tekmo odprli dobro v obrambi. Žal jih je potem pokopal Belinelli. Videlo se je da nekateri Olimpijini igralci niso vajeni igranja na tako visokem nivoju.