Košarka

Evropski pokal: v Stožice prihajajo ugledni evropski klubi

Ljubljana, 12. 07. 2019 14.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v evropskem pokalu v sezoni 2019/20 nastopali v predtekmovalni skupini C, v kateri so po žrebu v Barceloni še Darussafaka Tekfen (Turčija), UNICS Kazan (Rusija), Brescia (Italija), Joventut (Španija) in Nanterre 92 (Francija).

Dober mesec je od uradnega začetka priojekta Cedevita Olimpija
Dober mesec je od uradnega začetka priojekta Cedevita Olimpija FOTO: Damjan Žibert
Tekmovanje v evropskem pokalu, ki poteka pod okriljem Uleba, se bo začelo 1. oktobra in se bo s prvim delom končalo 18. decembra. V šestnajstino finala se bodo uvrstile prve štiri ekipe iz štirih predtekmovalnih skupin.
Redni del sezone 7Days EuroCupa bo začelo 24 ekip, ki bodo razdeljene v štiri skupine, po šest moštev. Najboljše štiri ekipe iz vsake skupine bodo napredovale v drugi del tekmovanja, 16 moštev pa se bo nato pomerilo za nastop v končnici. Slednja bo razdeljena na četrtfinale, polfinale in finale.

V skupini A so grški Patras, izraelski Maccabi Rishon Lezion, nemški Ulm, andorski Morabanc, monaški Monaco in italijanski Virtus Bologna, v skupini B so srbski Partizan, ruski Lokomotiv Kuban Krasnodar, litovski Rytas Vilnius, italijanska Umana Reyer Benetke, turški Tofas Bursa in francoski Limoges, v skupini D pa španska Unicaja Malaga, turški Galatasaray, črnogorska Budućnost iz Podgorice, poljska Gdynia, italijanski Dolomiti Energia Trento in nemški Oldenburg. "Pred nami je izredno zanimiva sezona v 7Days EuroCupu. Naša tekmovalna skupina je zelo atraktivna. V njej najdemo ekipe, ki so v preteklosti že nastopale v Evroligi, kot glavna favorita pa lahko zagotovo izpostavimo ruski Unics Kazan in turško Darussufako. Pričakujemo in želimo si, da bodo imeli Zmaji veliko podporo navijačev v Areni Stožice, saj so vse preostale ekipe, ki se bodo borile za preboj med najboljših 16 ekip v tekmovanju, po kvaliteti zelo izenačene," je po žrebu za uradno spletno stran kluba dejal športni direktor KK Cedevita Olimpija Ljubljana Sani Bečirović.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LJUBLJANA1988
13. 07. 2019 10.01
-5
Res nemorm vrjet, da grejo oni sestavljat ekipo s tem muricom. Totalno nič kotisten igralec, slab shooter, obrambi igralec pa se motoricno nesposoben. Na tak nacin dvomim, da bodo gledalci prihajali nazaj na trebune.
za24ur
13. 07. 2019 09.01
+2
Vse super fino, samo eduardo pa tale martin ce zelijo narediti konkurencno olimpijo z evropskimo klubi nimata iskat na igricu vec kot 15 min. Ni to dodatna vrednost za evropsko Olimpijo.