Košarka

Kaos v Fenerbahčeju: Obradović edini s plačo, igralci trenerskemu velikanu obrnili hrbet

Carigrad, 21. 03. 2020 09.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trenutno stanje v vrstah evropskega košarkarskega velikana, carigrajskega Fenerbahčeja, je vse prej kot idilično. Ob slabših rezultatih v tej sezoni v turškem državnem prvenstvu in predvsem elitni evroligi, kjer se četa trenerskega maga Željka Obradovića krčevito bori za vstop v končnico, je v tamkajšnjih medijih kot strela z jasnega udarila še novica o uporu igralcev.

Turški mediji tako poročajo o nezavidljivem položaju, v katerem se je znašel 60-letni srbski košarkarski strokovnjak Željko Obradović, ki že sedmo sezono bolj ali manj uspešno vodi zasedbo Fenerbahčeja.

Da bo trenutno stanje za enega od največjih evropskih košarkarskih trenerjev vseh časov še nekoliko težje, pa naj bi poskrbeli kar njegovi varovanci sami, ki se po poročanju tamkajšnjih medijev nikakor ne morejo sprijazniti z zamujanjem izplačil. Toda to še ni vse: ko so Luigi Datome, Jan Vesely in druščina izvedeli, da naj bi njihov šef redno prejemal svojo plačo, se je že tako klavrno vzdušje v garderobi nekdanjih evropskih klubskih prvakov še dodatno poslabšalo.

Velikemu Željku Obradoviću naj bi garderoba Fenerbahčeja že pred časom obrnila hrbet.
Velikemu Željku Obradoviću naj bi garderoba Fenerbahčeja že pred časom obrnila hrbet. FOTO: AP
Vse večji 'prepad' v odnosih
Ne le, da jim (igralcem in Obradoviću, op. p.) v tej sezoni nič ne gre od rok na košarkarskem parketu (krčevit boj za vstop v evroligaško končnico in trenutno 3. mesto v turškem državnem prvenstvu), temveč tudi odnosi med nosilci igre 'Fenerja' in strategom iz Čačka niso niti približno na ravni, kot so bili še pred letom dni. Vse težje naj bi prenašali 'železno' Obradovićevo roko, ki je že vso trenersko kariero znan po tem, da ne varčuje z besedami in temperamentnim vodenjem tekem. Še posebej epski so njegova nemalokrat sočna navodila igralcem, kjer ne manjka niti značilnih srbskih kletvic.

Omenjeno novico turških medijev, ki jo povzema tudi znan košarkarski portal Sportando, je na svojem Twitter profilu na kratko pokomentiral tudi nekdanji igralec tega kluba, zdaj pa član NBA moštva Sacramento Kings, Bogdan Bogdanović: "Nikakor." (v srbskem jeziku: "Nema šanse.")

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DKR
22. 03. 2020 20.22
+2
Mah, Obradovič je kot Mourinho, ...njegovi časi so mimo.
ferari23
22. 03. 2020 12.44
+2
Tudi igralci so lačni in imajo družine ,oni bi tudi jedli in pili.
Malo_sutra
22. 03. 2020 11.50
+27
Normalna poteza igralcev, kaj je tukaj spornega?