Košarka

Največja zvezda ženske košarke v Ameriki Caitlin Clark se seli v WNBA

New York, 16. 04. 2024 13.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarski megatalent Caitlin Clark je bila po pričakovanjih izbrana prva na naboru severnoameriške lige WNBA in bo v prihodnje igrala za ekipo Indiana Fever. 22-letnica je v zadnjih mesecih postala zvezda v ZDA po zaslugi nastopov za univerzitetno ekipo Iowa Hawkeyes, z oglaševalskimi posli je zaslužila že več milijonov dolarjev.

Tako kot v mnogih drugih ameriških športih lahko najslabše ekipe izberejo najbolj obetavne igralke na začetku nabora. Caitlin Clark bo sedaj prvič po letu 2016 skušala Indiano popeljati v končnico prvenstva.

"Pred izborom sem bila malo zaskrbljena," je dejala Clarkova v intervjuju za ESPN. "O tem trenutku sem sanjala že od drugega razreda in zahteval je veliko trdega dela, veliko vzponov in padcev. Ponosna sem nase."

Caitlin Clark se seli v Indiano.
Caitlin Clark se seli v Indiano. FOTO: AP

 V pričakovanju njenega prvega izbora je vodstvo lige WNBA za nacionalno televizijo že napovedalo 36 od 40 tekem Fever v naslednji sezoni.

Že pred naborom so pri Fever začeli prodajati omejeno količino vstopnic, pri čemer so stavili, da bo košarkarsko nora zvezna država Indiana glavno ozemlje za "Clark-manijo". Sedeži za tekmi proti Connecticutu in Los Angelesu so bili razprodani v nekaj urah po začetku prodaje.

Vsi si želijo videti dvakratno igralko leta, katere slava je zgrajena na temeljih odličnosti na igrišču, s katero je zasenčila 54-letni študentski rekord Peta Maravicha vseh časov. To sezono je v povprečju dosegala 31,6 točke na tekmo.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trgft
16. 04. 2024 14.24