Košarka

Stoženski turnir za zgled: Fiba potrdila februarske mehurčke

Ljubljana, 04. 12. 2020 21.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Krovna evropska košarkarska zveza FIBA Europe je sporočila, da je njen izvršni odbor potrdil prizorišča, oziroma mehurčke februarskega cikla kvalifikacij za žensko evropsko prvenstvo 2021 in moško evropsko prvenstvo leta 2022. Kot je že nekaj časa znano, bodo slovenske košarkarice igrale v Ljubljani, košarkarji pa odhajajo v Kijev. Prednost pri izbiri gostitelja so imele tiste reprezentance, ki bi jih sicer v tem oknu čakali dve domači tekmi.

Slovebija si je z zmagama proti Ukrajinio in Avstriji že zagptpovila nastop na EP. 5
Slovebija si je z zmagama proti Ukrajinio in Avstriji že zagptpovila nastop na EP. 5 FOTO: Fiba

V ženski konkurenci bodo februarja turnirje gostile Ljubljana (s Slovenijo, Bolgarijo, Grčijo in Islandijo), Podgorica, ruski Orenburg, Istanbul, portugalski Matosinhos, slovaški Pieštany in Riga. Za dve skupini prireditelja še niso izbrali. Slovenske košarkarice so, kot piše na uradni spletni strani KZS, s štirimi zmagami iz prav toliko nastopov z nogo in pol že uvrščene na evropsko prvenstvo, saj jim tretji zaporedni nastop na prvenstvu stare celine lahko prepreči le še čudež. V februarskem mehurčku med 31. januarjem in 7. februarjem si Slovenke proti Bolgariji (4. februar) in Islandiji (6. februar) želijo dveh novih zmag in kvalifikacije brez poraza končati na prvem mestu skupine.

 Pri moških, kjer bo Slovenija v skupini F igrala v Kijevu v družbi Ukrajine, Madžarske in Avstrije, pa bodo gostitelji turnirjev še poljske Gliwice, ruski Perm, Vilnius, Ankara, Tbilisi, Podgorica in Riga. Slovenska moška reprezentanca si je nedavno tudi matematično že zagotovila  nastop na na EuroBasketu. V tretjem kvalifikacijskem ciklu, ki bo na sporedu med 15. in 22. februarjem prihodnje leto, se bo odigralo še preostalih pet tekem v skupini. Slovensko reprezentanco čaka še povratni obračun z Ukrajino ter preloženi dvoboj z Madžarsko. Točen razpored in datume tekem skupine F bo FIBA še sporočila.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
05. 12. 2020 15.54
Še vedno trdim- Stožiški!! Ker stadion ni v Stožah, ampak Stožicah!! To je že drugi prestopek...
Bigbadjohn
05. 12. 2020 15.55
Pardon- drugo opozorilo za isti prestopek.
ochi
04. 12. 2020 21.48
+1
word ima boljše lektoriranje od tega skropucala.